HAZA BULVÁR Humortechnikum, ahol poénból vizsgáztatnak

Humortechnikum, ahol poénból vizsgáztatnak

781
hirdetés

Gimikben keresi a jövő stand-uposait a Comedy Central

osztalyfonoki_2Osztály vigyázz, poénból felelünk! A Humortechnikumban azok a diákok léphetnek felsőbb osztályba, akiket egy átlagos gimiben igazgatóival küldenének haza. Igaz, az Orosz György, Bruti, Rekop Gyuri, Trabarna és Hajdú Balázs alkotta tanári kar sem éppen szokványos. A stand-up műfaj sztárjai a jövő reménységeit keresik a középiskolákban, a győztes a Comedy Centralon is bemutathatja tudását.

„A régi öregek szerint nem baj, ha mondtok valami vicceset” – Rekop György ezzel az atyai jótanáccsal engedte fel a színpadra a stand-up palántákat. A Humortechnikum ötlete Orosz György fejéből pattant ki.

„Fél éve kezdtünk el fiatalokkal foglalkozni és arra jutottunk, hogy az igazán ifjakat is izgatja ez a műfaj. Meghirdettük hát a Humortechnikum versenyét, kértük, hogy minél többen küldjenek magukról videót, bemutatkozót. 20 év a felső korhatár” – mondta Orosz György, a KO Media Studio művészeti vezetője, akit a Dumaszínházból és a Comedy Centralból is ismerhetnek a nézők. Jelentkezni még október 31-ig lehet, Gyuriék pedig rendíthetetlenül járják az ország középiskoláit és kollégiumait, hogy meghallgassák a srácokat. Nemrégiben egy budai koleszben léptek fel három kiszemelt jelentkezővel.

„Eredetileg négyen lettek volna. A negyedik fiúról annyit tudunk, hogy elindult a saját kollégiumából, de ide soha nem érkezett meg. Remélem jól van és csak kocsmázik valahol” – mesélte Gyuri, miközben egy rendhagyó osztályfőnökire összeterelte a tizenéves hallgatóságot és a fellépőket. György Botond Erdélyből utazott fel a kollégiumba, hogy részt vehessen a válogatón. Két napig tartott az utazás, 15 percig a fellépés, de aki a stand-up sztárjai közé akar tartozni, annak vállalnia kell a kellemetlenségeket. Ezzel szemben Feri, a másik versenyző a kollégium második emeletéről nézett le az étkezőbe, hogy bemutassa a tudását.

„Jó fejek a gyerekek, mindig nagy tapssal jutalmazzák a fellépőket. Találtunk már őstehetséget, és közveszélyes őrültet is, aki dobálni kezdte a mikrofont, amikor nem tetszettek a viccei. A válogató 20 helyszínből áll, januárban tartjuk a döntőt. Öskü Ambrus, a Comedy Central csatornavezetője, Sinkó Péter, a Rádiókabaré főszerkesztője, Litkai Gergő, a Dumaszínház vezetője és jómagam döntünk arról, hogy ki lesz az az egy, aki mindent visz” – magyarázta Orosz.

A győztes a magyar humorcsatorna nagysikerű stand-up műsorában, a Comedy Central bemutatjában is felléphet. Akik itt csillogtatták meg a tehetségüket, ma mind a humor élvonalához tartoznak.

redlemon.hu

hirdetés
Previous articleIndokolatlan és lesújtó a EP döntése a szlovák állampolgárságról szóló beadvány szerzői szerint
Next articleKomáromi autótesztelő: Kia Carens 1.7 CRDi EX Nem ütős, csak hasznos…