HAZA Egyéb Hózáporral és mínuszokkal érkezik az igazi tél

Hózáporral és mínuszokkal érkezik az igazi tél

746
hirdetés

IMG_5538Ma még sok napsütésre számíthatunk, de holnaptól országosan havazhat. Jövő héttől pedig erős lehűlés kezdődik, nappali fagyokkal.

Pénteken sok napsütésre számíthatunk, de keleten, északkeleten és nyugaton lehetnek felhősebb körzetek. Kezdetben délen kisebb havazás, majd napközben elszórtan egy-egy hózápor kialakulhat. Erős, helyenként viharos lehet az északnyugati szél. Hajnalban -4 és +3°C, nappal 2 és 7°C között alakul a hőmérséklet – áll az idokep.hu előrejelzésében.

Szombaton a középső tájakon naposabb, máshol felhősebb idő ígérkezik. Hószállingózás, egy-egy hózápor a felhősebb tájakon előfordulhat. Nyugaton délkeletire fordul a szél és megélénkül. Nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet. Este nyugat felől havazás érkezhet.

Vasárnap egy mediterrán ciklon hoz az ország nagy részére havazást, erős, helyenként viharos északias szelet, akár hófúvás is kialakulhat. Többfelé napközben is fagyhat.

Hétfőre ez a ciklon elhagyhatja térségünket, felszakadozik a felhőzet, de egy-egy hózápor kialakulhat a szeles, helyenként hófúvásos időben. Hajnalban erősen fagyhat, de nappal is fagypont alatt marad a hőmérséklet.

Kedden gyakran lesz erősen felhős az ég, melyből hózáporok alakulnak ki. Továbbra is erős lökések kísérik az északi szelet, így továbbra is lehet hóátfúvás.

Szerdán egész nap erősen fagyos idő várható, hajnalban -15, -10 fokos hidegre van kilátás. Hózápor bárhol kialakulhat – írja a koponyeg.hu.

Hír24

fotó: illusztráció/ Jakab I.

hirdetés
Previous articleAmikor nem tudjuk hová tenni a pénzünket…
Next articleMutasd meg, hogy mit tudsz!