HAZA KÜLFÖLD Horvát RTL: Magyarországon keresztül érkezhetett Franciaországba az egyik merénylő

Horvát RTL: Magyarországon keresztül érkezhetett Franciaországba az egyik merénylő

845
hirdetés

prayMagyarországon keresztül érkezett Franciaországba annak a szír útlevélnek a tulajdonosa, amelyet a párizsi merényletek egyik helyszínén találtak – értesült a horvát RTL televízió vasárnap.

    Az útlevél tulajdonosa Görögországon, Macedónián, Szerbián és Horvátországon keresztül jutott Magyarországra, ahonnan Ausztria felé távozott. A férfit a horvátországi opatovaci sátortáborban regisztrálták.
    Az horvát RTL értesülései szerint a francia rendőrség elküldte az egyik merénylet helyszínén talált szír útlevél másolatát minden olyan országnak, amely érintett a migrációs válságban. A fénykép alapján kiderült, hogy az útlevél tulajdonosát október 3-án Görögországban, Lérosz szigetén, majd október 8-án Opatovacon is nyilvántartásba vették.
    Az opatovaci sátortáborban ugyan nem vettek ujjlenyomatot a migránsoktól, de mindenkit lefotóztak.
    Október 16-áig, a horvát-magyar zöldhatár lezárásáig, a horvát hatóságok a Közel-Keletről érkező bevándorlókat a magyar határra szállították tovább.
    Ranko Ostojic horvát belügyminiszter újságíróknak úgy nyilatkozott: ha a merénylőt nyilvántartották volna az Interpol adatbázisában, Görögország valószínűleg nem engedi tovább.
    Horvátország minden olyan információt megoszt Franciaországgal, amely segíthet a merényletek körülményeinek kivizsgálásában – mondta.


MTI

hirdetés
Previous articleMerényletek Párizsban – A szlovák politikai elit is elítélte a merényleteket
Next articleA pozsonyi Szlovák Nemzeti Bankban jártak a komáromi iparisták