HAZA KÜLFÖLD Horogkereszttel díszítették egy német város sétálóutcáját

Horogkereszttel díszítették egy német város sétálóutcáját

945
hirdetés

1617261_703516099730632_3961478089342525077_oA frissen felújított kis utcában a díszköveket olyan mintában helyezték le, hogy azok a nácik Németországban betiltott jelképét adják ki.

Az utcán látható náci horogkeresztre járókelők hívták fel a figyelmet, a közösségi oldalakon terjesztve a Goslar város egyik sétálóutcájában készített fényképet a térkövekből kirakott tiltott jelképet – jelentette a helyi sajtó. A szvasztika híre a városi rendőrséghez is eljutott, akik nyomozást indítottak az üggyel kapcsolatban, bár amikor a rendőrök kimentek a helyszínre, a kérdéses minta már nem volt látható. Az építtető cég ugyanis az önkormányzat felszólítására eltávolította.

„Ennek a jelképnek nincsen helye a városunkban, és nem toleráljuk az ilyesmit, így azonnal elrendeltük eltávolítását” – közölte a város önkormányzatának szóvivője. A díszköveket lerakó cég a rendőrségnek azt állította, hogy csak egy ártatlan hibáról van szó, és nem volt szándékos a horogkeresztes minta lerakása. A rendőrök azonban folytatják a nyomozást az üggyel kapcsolatban.

fotó:  facebook/Goslarsche Zeitung

Hír24

 

hirdetés
Previous articleGyerek is meghalt az amerikai légicsapásban Szíriában
Next article48 ezer forintból (160 euró!) gyártható le egy iPhone 6