HAZA RÉGIÓ Hivatalos beíratási adatok Komárom alapiskoláiba és óvódáiba

Hivatalos beíratási adatok Komárom alapiskoláiba és óvódáiba

872
hirdetés

Komáromban április 11-én és 12-én zajlott a beíratás az alapiskolák első osztályaiba. Hat városi fenntartású iskolai intézmény várta a gyerekeket. Ebből három a magyar tanítási nyelvű és három a szlovák tanítási nyelvű alapiskola.
Az iskolák szeptember 15-hez jelentik a hivatalos adatokat az állam felé, ez után tudható, hogy valójában hány kiselsős kezdte meg tanulmányait az új tanévben, mivel a beíratási adatok csak afféle irányszámnak tekinthetők. Vannak gyerekek akik pszichológiai kivizsgálás eredménye alapján egy évvel később kezdik meg alapiskolai tanulmányaikat. A felmérés alapján Komáromban a városi fenntartású iskolákban 298 a kiselsősök száma, valamint további 10-en kezdték meg tanulmányaikat a nulladik évfolyamban. Az alapiskolák hivatalos beíratási adatai a 2019/20-as iskolai tanévre vonatkozólag:
Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola: 53+10 (0.évfolyam)
Eötvös Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola: 59
Jókai Mór Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola: 53
Határőr Utcai Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola: 53
Rozmaring Utcai Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola: 42
J. A. Komenský Szlovák Tanítási Nyelvű Alapiskola: 38
A város 12 saját fenntartású óvodájában 707 kisgyermeket jegyeznek összesen. A Marianum Egyházi Iskolában az idén 232 diák tanul, a Marianum Óvodába 104 és a Református Csillag utcai óvodában 54 kisgyermek jár.

KVH

hirdetés
Previous articleAz MKP mindenképp megméretteti magát a jövő évi parlamenti választásokon
Next articleÚjfent nyitva van az „aranykapu”, csak bújjatok rajta