HAZA GAZDASÁG Hirman: A napokban ismertetjük az energiaárakkal kapcsolatos konkrét megoldást

Hirman: A napokban ismertetjük az energiaárakkal kapcsolatos konkrét megoldást

685
hirdetés

A gazdasági minisztérium csütörtökön közölte, hogy az energiaszámlákkal kapcsolatban kialakult helyzet megoldását pénteken (január 13.) vagy hétfőn (január 16.) ismerteti. Erről Karel Hirman megbízott gazdasági minisztérium számolt be.

Kép: illusztráció, pixabay.com

„A munka és az intenzív tárgyalások rögtön az új évben megkezdődtek, és ennek köszönhetően remélem, hogy holnap vagy hétfőn a kormányfővel és a többi miniszterrel közösen ismertethetjük a konkrét megoldásokat” – közölte Hirman.
A miniszter tájékoztatása szerint csütörtökön befejezik azokat az egyeztetéseket a pénzügyi tárcával, amelyeket nem sikerült lezárni tavaly december végéig.
Hirman szerint a késés egyik oka az volt, hogy a parlament csak csúszással tudta elfogadni az állami költségvetést, ebből fakadt az a bizonytalanság, hogy lesz-e megfelelő anyagi keret az új év elején az energiaárak kompenzálására.
„Egyúttal elégedetten nyugtázhatom, hogy most, az új évben sokkal konstruktívabban tudunk együttműködni a pénzügyminisztériumi kollégákkal” – tette hozzá Hirman azzal a megjegyzéssel, hogy a pénzügyminisztérium közreműködése nélkül nem lehet összeállítani az összes fogyasztóra vonatkozó anyagi támogatási rendszert.

TASR

hirdetés
Previous articleKéssel támadtak rendőrökre Budapesten, egyikük meghalt
Next articleMikrofonvégen a február 2-án Komáromban vendégszereplő Lajos András színművész