HAZA BELFÖLD Heger: Hét pontban megegyeztünk a LOZ-zal, a bérek vannak hátra

Heger: Hét pontban megegyeztünk a LOZ-zal, a bérek vannak hátra

370
hirdetés

Hét pontban közeledünk a megegyezéshez – jelentette ki az Orvos Szakszervezetek Szövetségével (LOZ) folytatott megbeszélést követően Eduard Heger (OĽANO) kormányfő. Hozzátette, hogy a bérekről szóló nyolcadik ponton múlik a megegyezés.

illusztráció, pixabay.com

„Ezekben az időkben, amikor az energetikai válság és az infláció kezelését igyekszünk megoldani, 309 millió euró, ami a cseh bérszint elérését jelenti, nagyvonalú ajánlat” – szögezte le Heger. Az orvosokat a felmondások visszavonására kérte.
Igor Matovič (OĽANO) pénzügyminiszter megismételte, hogy a 35 százalékos béremelési javaslat a végső ajánlat, és szerdán (november 23.) választ vár az orvosoktól. Rámutatott, hogy a szakszervezet ragaszkodik az 59 százalékos emeléshez, december 1-je után pedig az eredeti, 100 százalékos követelésük lenne érvényes.
Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügyi miniszter hozzátette, hogy folytatódnak a megbeszélések, a technikai részleteket egyeztetik. „A fő pontokban megállapodtunk, keressük a módját, milyen úton lehetne ezeket a leggyorsabban törvénybe iktatni” – magyarázta. Bízik benne, hogy a keddi tárgyalások végére a főbb pontok 95 százalékában megegyeznek.

TASR

hirdetés
Previous articleUkrán vezérkar: Wagner-zsoldosok és csecsen fegyveresek érkeztek a Donyeck megyei Debalcevébe
Next articleMegérkezett Komárom karácsonyfája