HAZA BELFÖLD Heger elítélte az orosz „álrefendumokat”

Heger elítélte az orosz „álrefendumokat”

540
hirdetés

Nyomatékosan elítélte Eduard Heger szlovák kormányfő az Ukrajna megszállt területein tervezett „orosz pszeudoreferendumokat” – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a miniszterelnök közösségi oldalán közzétett nyilatkozatára hivatkozva szerdán.

    A miniszterelnök azokra a hírekre reagált, hogy kedden négy, orosz ellenőrzés alatt álló ukrajnai régió népszavazás megtartását kezdeményezte az Oroszországhoz történő csatlakozásról, s egy nappal később Vlagyimir Putyin orosz elnök országában részleges mozgósítást rendelt el.
Eduard Heger ismételten támogatásáról biztosította Ukrajna szuverenitásának és területi egységének megőrzését, a népszavazásokkal összefüggésben pedig „illegális annexióról” beszélt.
Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter az orosz bejelentésekkel kapcsolatban úgy vélekedett, hogy „Putyin így igyekszik megteremteni a körülményeket, hogy a Nyugatot atomtámadással zsarolja”. Kijelentette: nincs szó világrengető vagy éppen meglepő bejelentésről, csupán annak „politikai megerősítéséről”, amit az orosz elnök már február végi beszédében előrejelzett.

MTI

kép: facebook

hirdetés
Previous articleMegemelik a menekültek után fizetett lakhatási támogatás összegét
Next articleA nyár folyamán több dolog megújult a Munka Utcai Alapiskolában