HAZA Egyéb Hedvig-tüntetés előzetes programja – szervezett buszjáratok Pozsonyba

Hedvig-tüntetés előzetes programja – szervezett buszjáratok Pozsonyba

903
hirdetés

A Szlovákiai Magyarok Kerekasztala közleményében ismertette az igazságszolgáltatás állapota és Malina Hedvig ügye kapcsán Pozsonyban esedékes tüntetés előzetes programját. Az alábbiakban az előzetes program olvasható:
A tüntetés április 30-án, 18.00 órakor kezdődik a pozsonyi Vármegyeház téren (Župné námestie). Másfél óra elteltével a tömeg a Hviezdoslav térre vonul át, útba ejtve többek között a főügyészség székhelyét is.
A rendezvényen Batta István a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház üzenetét tolmácsolja. Voda Zsófia a nyitrai magyar egyetemisták, Sándor Anna egyetemi oktató pedig a tanárok nevében beszél. Vrabec Mária, a Malina-Žák Hedvig ügyét közelről követő és feldolgozó újságíró szintén rövid beszédet mond a rendezvényen. A Csemadokot Mézes Rudolf képviseli.
A demonstráción megszólal Zuzana Wienk, a Fair-play Szövetség vezetője, míg Jana Dubovcová ombudsman levelét Peter Kresák alkotmányjogász tolmácsolja. A Szlovákiai Helsinki Bizottság képviseletében Miroslav Kusý professzor tart rövid beszédet, ahogy megnyilvánul az ügyről dokumentumfilmet forgató újságíró, Eugen Korda is.
A rendezvényen levetítésre kerül a belügyminiszter és a miniszterelnök ominózus sajtótájékoztatója, zenés program tarkítja a felszólalások közti részt – többek között Zsapka Attila részvételével.
Az esemény a Szlovák Nemzeti Színház épülete előtt zárul, ahol a demonstrálók egy performansszal jelzik, hogy az ország ugyan tíz éve tagja az Európai Uniónak, azonban az igazságszolgáltatás színvonalát tekintve messze elmarad az intézménytől.

Felszólalók listája:
Batta István lelkész, zsinati tanácsos
Voda Zsófia, Diákhálózat – JUGYIK (Nyitra)
Mézes Rudolf, Csemadok
Vrabec Mária, újságíró
Sándor Anna, egyetemi tanár (Nyitra)
Zuzana Wienk, Fair-play Szövetség
Peter Kresák, az emberi jogi biztos hivatala
Miroslav Kusý, Szlovákiai Helsinski Bizottság
Eugen Korda, újságíró

Csatlakozzon Hozzánk és álljunk ki közösen Malina Hedvig mellett! – Szervezett buszjáratok a pozsonyi tüntetésre:
Szenci ingyenes autóbusz 16:45-kor indul Rétéről, 16:50-kor Boldogfáról a buszmegállóktól és 17:00 órakor Szencről a Hősök szobrától.
Dunaszerdahely:
a Magyar Közösség Pártja Dunaszerdahelyi járási szervezete április 30-án autóbuszt indít Pozsonyba Malina Hedvig melletti szimpátiatüntetésre Dunaszerdahelyről.
Indulás 16:00 órakor lesz Dunaszerdahelyről, a Szent István térről. Az autóbusz a pozsonyi útvonalon szükség esetén megáll a csatlakozókért. Akik szeretnének részt venni a tüntetésen, részvételi szándékukat a következő telefonszámokon jelezzék a szervezőknek: Bugár Ilona, járási titkár +421904556864Bögi Tímea, az MKP csilizradványi HSZ elnöke +421908747394.
Komárom: április 30-án 15.30-kor indul busz a komáromi VMK elől, amely 16.00-kor Gútán, a városközkopntban is megáll. Jelentkezés Petheő Attilánál (Komárom) és Koczkás Beátánál (Gúta).
Párkány: a Magyar Közösség Pártja Párkányi Helyi Szervezete április 30-án szintén autóbuszt indít Pozsonyba Malina Hedvig melletti szimpátiatüntetésre. Indulás Párkányból 14.00-kor az öreg Billától. Az út ingyenes! Jelentkezni a buszra a 0905 976 909 vagy a 0905 361 497-es telefonszámokon és az ersekujvar@mkp.sk címen lehet.
Léva: A busz Léváról 14.30 -kor indul a LIDL-lel szembeni parkolóból. Jelentkezés Kassai Gyula, református lelkésznél (tel. 0915-384426, 036-6336203). Útvonal: 14.00 Zselíz (a gimnázium előtti parkoló) – Léva – 14.45 Nagykálna (Nyitrán keresztül). Szervező: Lévai Református Egyházközség

Aki teheti fehér ingben, blúzban vagy pólóban jöjjön a pozsonyi tüntetésre.

Felvidék.ma

hirdetés