HAZA SPORT Hazaengedték Michael Schumachert!

Hazaengedték Michael Schumachert!

1101
hirdetés

A Forma-1 hétszeres világbajnokát hazaengedték a kórházból kilenc hónappal a síbalesete után.

250px-Schumi_di_GP_Kanada_2011_croppedSchumacher december 29-én került a grenoble-i kórházba súlyos sérülésekkel, miután a meribeli sípályán elesett, és egy sziklának ütötte a fejét.

Fél év elteltével a német pilóta felébredt a mesterséges kómából, majd átszállították Lausanne-ba, ahol megkezdte a rehabilitációt.

Kedden délután Schumacher családja közleményt adott ki, melyet Sabine Kehm, Schumi menedzsere tett közzé. Ebben tudatták, hogy a hétszeres világbajnokot hazaengedték, és a jövőben otthon kezelik majd.

„Figyelembe véve, hogy milyen súlyos sérüléseket szenvedett, az elmúlt hetekben és hónapokban sokat javult az állapota, de még így is hosszú és nehéz út előtt állunk.”

Michael Schumacher pályafutása során összesen 308 futamon vett részt – nála csak a brazil Rubens Barrichello állt többször rajthoz a száguldó cirkuszban -, s rekordnak számító 91 alkalommal diadalmaskodott. Csúcstartó – a vb-címek mellett – a legtöbb első rajtkockát és a versenyben futott leggyorsabb kört tekintve, élen áll az összes szerzett pontok és a legtöbb, egy szezonban aratott győzelmek rangsorában is.

Sport24

fotó: wikipedia

hirdetés
Previous articleFennséges urunk akaratából az 1606-os esztendőben
Next articleMár a választások előtt kapitulált az MKP!