HAZA KÜLFÖLD Havazás – Szombat éjjel óta nincs elzárt település Magyarországon

Havazás – Szombat éjjel óta nincs elzárt település Magyarországon

897
hirdetés

Szombat éjszaka óta nincs elzárt település az országban, de 24 alsóbbrendű mellékút felszabadításán még dolgoznak – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap reggel az MTI-vel.

    A szakemberek a korábbi hófúvások, havazások és reggeli fagyok utolsó nyomait is igyekeznek eltüntetni a 30 ezer kilométeres országos közúthálózatról.
    Emlékeztetnek arra, hogy péntek késő délután még csaknem 200 járhatatlan út volt, vasárnap reggelre viszont már csak 24, vagyis a hófúvások elállta után több mint 170 utat tett járhatóvá a közútkezelő. A társaság munkagépei éjszaka és a reggeli órákban is folyamatosan dolgoztak, illetve dolgoznak az utak felszabadításán, Fejér megyében egy, Komárom-Esztergomban 14, Veszprém megyében három, Győr-Moson-Sopronban, Somogyban és Tolnában pedig egyaránt kettő-kettő út járhatatlan még – írják.
    A közútkezelő munkatársai a már járhatóvá tett utakon is folyamatosan dolgoznak, mivel a korábbi hófúvások és havazások nyomán Komárom-Esztergom megyében, valamint Sárbogárd és Marcali környékén jégbordásak, Veszprém térségében pedig hóbordásak a főutak.
    A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának vasárnap reggeli jelentése alapján a mellékutak Komárom-Esztergom és Somogy megye területén, valamint Győr, Csorna, Pápa, Sárbogárd és Solt környékén többnyire jégbordásak, a Bakonyban hóbordásak, Tolna és Fejér megyében, valamint Sárvár és Kiskunhalas tájékán pedig letaposott havasak a mellékutak. Az északkeleti területeken Nyékládháza térségében lefagyásoktól jeges, Debrecen térségében pedig letaposott havas mellékúti szakaszokra kell számítani. Sátoraljaújhely, Vásárosnamény és Mátészalka környékén jégbordás, Nyíregyháza körül pedig deres az alsóbbrendű utak burkolata – áll a közleményben.
    A közlemény jelzi, hogy a főutak ugyanakkor általában szárazak, a mellékutak Nógrád és Heves megyében, az Alföld nagy részén, a nyugati határszél közelében és Baranya megye déli felén szintén szárazak.
    Az egyes területeken tapasztalható télies útviszonyok miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy vasárnap is fokozott óvatossággal vezessenek, és mielőtt útnak indulnának, mindenképpen tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról.

bnd \ guz \ bhi

MTI

hirdetés
Previous articleHavazás – Már a 81-es út sincs lezárva
Next articleMegérkeztek a fekete gólyák a Gemencbe (webkamerán is megfigyelhetők)