HAZA KÜLFÖLD Havazás – Meteorológiai szolgálat: országszerte havazás, hófúvás veszélyezteti a közlekedést

Havazás – Meteorológiai szolgálat: országszerte havazás, hófúvás veszélyezteti a közlekedést

845
hirdetés

Országszerte havazás, illetve hófúvás veszélyezteti a közlekedést. Jelenleg két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével az ország egész területén első-, illetve másodfokú figyelmeztetések, valamint riasztások vannak érvényben a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat keddre narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki a várható erős hófúvás miatt. Pest megyére és a fővárosra emellett a havazás mennyisége miatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak.
A többi megyében a gyenge hófúvás, illetve a rövid idő alatt lehulló sok hó miatt elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden hajnalban az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a Tiszántúl délkeleti, keleti részén vegyes halmazállapotú csapadék várható, de az ország jelentős részén folytatódik a havazás. Kedd éjfélig összesen általában újabb 5-15 centiméter friss hó valószínű. A kevesebb hómennyiség az északi, északkeleti tájakon várható.
Emellett az élénk északkeleti szél több helyen hordhatja a lehullott havat. A Jászság térségében a délelőtt még erős északkeleti szél erősebb hófúvást is eredményezhet. Főként Jász-Nagykun-Szolnok megye és Pest megye délkeleti részén kell készülni arra, hogy az erős szél magas hótorlaszokat emelhet.

MTI

hirdetés
Previous articleAz elfecsérelt év
Next articleKora tavaszi tennivalók a gyümölcsösökben