HAZA BELFÖLD Hamran: Büntetőeljárás indult a nagymihályi gyilkosság gyanúsítottja ellen

Hamran: Büntetőeljárás indult a nagymihályi gyilkosság gyanúsítottja ellen

359
hirdetés

Gyilkosság miatt büntetőeljárást indított a rendőrségi nyomozó szerdán a szilveszteri (január 1.), nagymihályi gyilkosság gyanúsítottja ellen – jelentette be Hamran István országos rendőrfőkapitány.

Kép: Polícia SR, facebook

„A nyomozó által feltárt bizonyítékok olyan erősek, hogy a legcsekélyebb kétsége sincs a gyanúsított bűnössége felől” – mondta a rendőrfőkapitány. Közölte, kevesebb mint 48 órával a bűncselekmény után azonosították és elfogták a gyanúsítottat. Hamran tájékoztatása szerint a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezik.
A gyanú szerint a tettes indítéka a rablása volt. Hamran elmondta, azután támadta meg a nőt, hogy az pénzt vett fel egy bankautomatából.
A gyanúsítottat Zsolnán, egy Csehországba tartó vonaton fogták el. Korábban a kassai vasúti rendőrökkel is beszélt. „A kassai rendőrök akkor még nem tudták, hogy az illetőt gyilkossággal gyanúsítják” – tette hozzá Hamran. Amikor értesültek a körözésről, elmondták, hogy találkoztak valakivel, akire illik a személyleírás. Elmondták, hová vett vonathegyet.
A gyilkosság áldozata egy 46 éves nagymihályi nő, aki a helyszínen belehalt több szúrt sérülésébe. Az áldozat és a gyanúsított a rendőrségi vizsgálat eddigi eredményei szerint nem ismerte egymást.

TASR

hirdetés
Previous articleSHMÚ: 2022 elején és végén rekordmagas hőmérsékleteket mértek Szlovákiában
Next articleJanuár 8-ig be kell jelenteni az egészségbiztosító-váltást