HAZA RÉGIÓ Hagyományteremtő adventi műsoron vigadhattak a „selyés“ egyetemisták és a meghívott vendégek

Hagyományteremtő adventi műsoron vigadhattak a „selyés“ egyetemisták és a meghívott vendégek

459
hirdetés

A Selye János Egyetem és az SJE Hallgatói Önkormányzata december 6-án este ingyenes, nívós adventi műsorral ajándékozta meg a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központ nézőterén helyet foglaló egyetemistákat és az intézménnyel együttműködő vendégeket, támogatókat. Ahogy elhangzott: a helyi szereplőknek teret adó, közösségkovácsoló rendezvényre ezentúl minden évben sor kerül.

Méltó záróakkordként az ismét színre lépő Komárom Táncműhely bukovinai táncokat mutatott be

A műsorvezető szerepét vállaló Laboda Róbert pedagógus-költő-slammer köszöntötte a jelenlevőket, s hangot adott örömének, hogy az egyetemi vezetésnek és a Hallgatói Önkormányzatnak (HÖK) köszönhetően újabb rendezvénnyel gazdagodott Komárom, illetve az azt befogadó „Egressy VMK“ színes műsorpalettája. Majd átadta a szót Keszegh Bélának, Komárom polgármesterének. Ő hangsúlyozta: ez az ünnepváró program jó alkalom arra, hogy a „selyés” egyetemisták az eddig megszokottól eltérő módon és helyen találkozzanak egymással, feltöltődjenek, miközben a helyi kultúrából is ízelítőt kapnak.

„Az egyetemi évek alatt átélt élmények megmaradnak, a diákbarátságok pedig a későbbiekben is kamatozhatnak. A hétvégeken sem kell mindig hazarohanni, hiszen olyankor is nívós kulturális és sportrendezvényeket biztosítunk, amelyeken érdemes részt venni, azok után pedig a fesztelen beszélgetéseken, együtt akár a világot is meg lehet váltani. Mindenkinek azt kívánom, hogy érezze magát nagyon jól Komáromban!“ – fogalmazott.

Emmer Péter, a „komáromi Eric Clapton“ is remekelt…

Majd Juhász György, az SJE rektora az akadémiai közösség és a HÖK nevében mondott ünnepi köszöntőt. Ígéretet tett arra, hogy hasonló adventi műsorra majd minden évben sor kerül, s további programokon, például jövő héten a Komáromi Jókai Színház repertoárjában szereplő, A beszélő köntös című zenés játék megtekintésén is közösen vehetnek részt a hallgatók. Ekképp egyrészt a fiatalok kulturális igényeit igyekeznek kielégíteni, másrészt a magyar kulturális intézményeket is támogatják. Juhász végül köszönetet mondott az adventi esten fellépőknek, az „Egressy VMK“-nak és a városvezetésnek a közreműködésükért, támogatásukért, s mindenkinek örömteli ünnepvárást kívánt.

Gálik Gábor és Klaudia által vezetett, Komárom Táncműhely Vág-Garam közti táncokat mutatott be, miközben Lakatos Áron és zenekara szolgáltatta a vérpezsdítő muzsikát.

Az SJG Pusztaszer zenekara októberben nagykoncerttel ünnepelte az egyéves létét

Ezt követően a Selye János Gimnáziumban bő egy éve zenélő Pusztaszer alterpop banda közkedvelt magyar és angol slágerekkel szórakoztatta a közönséget. A zenekar (jelenlegi felállás: Szabó Emme-ének, Hevesi Dániel-gitár, Bernáth Bence-dobok, Lebocz Zsombor-zongora, Kalmár Félix Endre-basszusgitár) teljesítményéből kiemelendő az énekes jellegzetes hangja.

A hallottakért szintén nagy tapsot kapó diákbanda után a Laboda Róbert által „komáromi Eric Claptonnak“ nevezett, helyi gitárvirtuóz, a Harmónia-díjas Emmer Péter a 80-90-es évek angol és magyar rock örökzöldjeit idézte fel. Miután közös éneklésre sarkallta hallgatóságát, tetőre hágott a bulihangulat. A hosszasan zúgó tapsvihar után, ráadásként az Edda Művek Kölyköd voltam című slágerrel zárult a „dióhéjnyi rocktörténelem“.

Derzsi Györgynek és zenekarának állótapssal és ovációval hálálkodott a közönség

Téved, aki azt hiszi, hogy a felforrósodott légkört már nem lehetett tovább hevíteni. Nos, a szintén Harmónia-díjas ének- és színművész, rendező, zeneszerző Derzsi Györgynek és zenekarának (a névadó énekesen kívül tagjai még: Balogh László-gitár, Báder Róbert-hegedű, Novák Csaba-nagybőgő) ez sikerült! A stílusváltás után sorra került „gipsy projekt“ részeként előbb a Kicsit szomorkás… slágerfeldolgozás és egy kacajfakasztó, kortárs kuplé hangzott el. Majd Karel Gott Lady Carnevaljának és az „aki Gottot énekel, az Korda-dalt is énekeljen“ jelmondat jegyében a Gyuri bácsi által sikerre vitt Lady N-nek ugyancsak „derzsis“ változata is terítékre került. A nagyérdemű vette a lapot, s a fergeteges hangulatot teremtő bandának vokálozni is hajlandó volt. „Habként az ünnepi tortán“ egyazon szerzeményben élvezhettük az év két nagy slágerét, a VALMAR ft. Szikora Robi-féle Úristent és a Korda-féle Repteret. Miközben Derzsi hangutánzásból is kitűnőre vizsgázott, a hallgatóság állótapssal és ovációval hálálkodott a produkciókért. Ráadásként pedig együtt dúdolhattuk, hogy „Stux, maga vérbeli párizsi lett…“.

Méltó záróakkordként az ismét színre lépő Komárom Táncműhely bukovinai táncokkal bizonyította, hogy az egyetemistáknak ezentúl gyakrabban is érdemes lenne ellátogatniuk a helyi kulturális rendezvényekre, ekképp hangsúlyt adva a sokak által szívesen hangoztatott „Komárom – egyetemi város“ megnevezésnek…

A Komárom Táncműhely tagjai előbb Vág-Garam közti táncokat mutattak be

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

Fotók: Selye János Egyetem, facebook

hirdetés
Previous articleHeger: Ukrajnának segítségre lesz szüksége a télen
Next article„Ferenczy Anna az alapítók közül utolsóként hagyta el színházi családját“