HAZA vélemény Ha a butaság fájna…

Ha a butaság fájna…

1700
hirdetés
Az álszent módon jóemberkedő juróperek, élükön a helyi aktivistáikkal, a Zuzanka&Edko duóval és balliberális mediális udvartartásukkal, lassan de biztosan eljutnak arra a pontra, amikor a nép (aki a hatalom birtokosa) már azt sem hiszi el nekik, amit kérdeznek. A legújabb durva csúsztatás a „leválunk az orosz kőolajról” mantra hangoztatása. A bibi csak az, hogy az Oroszország felől, csövön érkező fekete aranyat helyettesítő „nyugati” olaj is orosz molekula! Azaz ugyanaz az uráli kőolaj, csak más úton, pl. a németeken keresztül érkezve. Közben persze megtisztulva, demokratizálódva…
Szlovákiában azon picsog az amik BLM-őrülete szintjén önsanyargatásra beállt balliberális mainstream, hogy azért muszáj egy éves (ami egyébként egy házépítésre sem elég, nemhogy gázvezeték kiépítésére) haladékot kérnie Szlovákiának – és szégyenletes módon nem tud azonnal leválni az orosz kőolajról, mint pl. Lengyelország –, mert a negyedrészben magyar állami (ami szerintük putyinista, orbánista,  diktatórikus, azaz rossz) tulajdonban lévő, MOL-csoportba tartozó Slovnaft biztosan szándékosan szabotálja ezt a zseniális tervet. Azzal, hogy nem tud brent típusú kőolajat is finomítani, mint a cseh finomító.
Az igazság az, hogy 30 százalékban tud. Úgyhogy ez az állítás is csak féligazság, azaz csúsztatás. De miért is kellene tudnia? Amikor ide csövön érkezik a kőolaj és annak a csőnek a másik vége muszkaföldön van. Ha tetszik valakinek, ha nem.
Azon a csövön nem jöhet demokratikus nyugati cucc, csak a diktatórikus orosz. Panyátna?
Értelmetlen lett volna tehát a méregdrága átállás a könnyű kőolajra, hiszen eddig semmi gond nem volt az orosz nyersanyaggal. Elvégre egész Európa gazdasága gyakorlatilag ezen csüngött, mint magzat a köldökzsinóron.
Magyarán, semmi oka nem volt a Slovnaftnak arra, hogy rengeteg pénzért képessé tegye magát a sokkal drágább kőolaj feldolgozására. Ez szembemegy minden józan gazdasági megfontolással. De manapság bűn józannak és megfontoltnak lenni!
A bódult, önpusztító jóemberkedés a haladár vezérelv.
Pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi miniszter nagyon frappánsan és tömören megfogalmazta a tutit:
Miért öljünk bele sok száz millió eurót abba, hogy mintegy 60%-kal drágább legyen a benzin és a gázolaj?
Ebből fakadóan gyakorlatilag minden más is.
Erre adjon választ a haladár világhatalom think-tank csapata! De a ruszkifobiás elveikkel ne fárasszanak senkit! Mert azt mifelénk már egy ovis is tudja, hogy elvekkel nem lehet sem a házat kifűteni, sem a kocsit megtankolni.
És még egy gondolat a végére. Ha már a tankolásnál tartunk. A helyi szlovien magyargyűlölő balliberális média (de sajnos a konzervatívabb is) azt sugallja, hogy jogos az az überpopulista (ők lehetnek populisták is, nekik szabad) követelés, hogy a Slovnaft mondjon le a hasznáról, ezáltal csökkentse az üzemanyag árát!
Ez ügyben is el kell, hogy keserítsem a haladárokat.
A Slovnaft haszonkulcsa nagyjából 3 százalék, amiről, ha le is mondana, az csak pár centes árcsökkenést eredményezne a kutakon.
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen megoldás már csak puszta felvetése is szinte szabotázzsal ér fel a haladárok által égbe magasztalt liberális demokratikus rendszerben. Ugyanis egy magáncég üzletpolitikájába próbálnak beleszólni és a pénzével rendelkezni, ami a kommunista praktikákra hajazó eljárás. A magánvagyon szentségének tagadása, azaz a kapitalista berendezkedés blaszfémiája.
Ellenben az állam vaskos jövedéki adót róva ki az üzemanyagokra durván profitál a magas üzemanyagárakból.
Ott kellene keresni az árcsökkentés reális lehetőségét!
De sajnos most a cél nem a józanság, hanem az elvakult bosszúvágy. Most elzárni kell csapokat, leválni kell – de azonnal, büntetni kell! Az, úgy tűnik, senkit nem zavar igazán, hogy közben saját magunkat rúgjuk herezacskón. A ruszkik meg röhögnek rajtunk, és eladják a kőolajukat a kínaiaknak, indiaiaknak, pakisztániaknak. A juróper idiotizmus miatt felvert tripla áron. Degeszre tömve a moszkvai kincstárat.
Gratulálunk. Well done!
Králik Róbert
kép: pixabay
hirdetés
Previous articleRendőr kapott kitüntetést a horgászoktól
Next articleKóbor János nélkül is folytatnák a zenélést az Omega tagjai