HAZA HÍR-MIX Gyűjtés a kárpátaljai nélkülözők számára Komáromban is

Gyűjtés a kárpátaljai nélkülözők számára Komáromban is

1827
hirdetés

Több lett? Maradhat! – Országos felsőoktatási adománygyűjtés indul Országos felsőoktatási adománygyűjtést szervez a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Mentorprogramja. Országszerte 50 gyűjtőponton várják a tartós élelmiszereket 2017 április 7-ig között a hallgatók. Az adományokat a Karitatív Tanács segítségével hátrányos helyzetű családokhoz juttatják el.

17 felsőoktatási intézmény hallgatói önkormányzata vesz részt a hagyományteremtő adománygyűjtésben, valamint a „Több lett? Maradhat!” című akcióhoz védnökként csatlakozott dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási jogok biztosa, Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár és dr. Maruzsa Zoltán miniszteri biztos is.

A HÖOK Mentorprogram – 2009-es életre hívása óta – 1300 hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű fiatal mindennapjait segíti és mostantól a társadalmi felelősségvállalás fontosságára is felhívja a figyelmet.

Kiss Edina, a Mentorprogram vezetője elmondta: „Fontosnak tartjuk, hogy a programunkban résztvevő mentorok és mentoráltak, valamint a felsőoktatásban tanuló hallgatók ne csak elméleti szinten szerezzenek szociális érzékenyítési tapasztalatokat, hanem az adománygyűjtésen keresztül a felelősségvállalás aktív részeseivé is váljanak.”

Az élelmiszergyűjtést a HÖOK Mentorprogramhoz csatlakozó hallgatói önkormányzatok önkéntesei koordinálják, akik intézményenként több kijelölt gyűjtőponton várják a hallgatók felajánlásait. Az akcióval a szervezők a túlvásárlás problémájára is szeretnék felhívni a figyelmet, egyúttal segítséget nyújtanak a felhalmozott fogyasztási cikkek hasznosításában.

A Selye János Egyetem Hallgatói Önkormányzata is csatlakozott a Kárpát-medencei szintű gyűjtéshez. A Sirály kollégiumban a Hallgatói Önkormányzat félfogadó-irodájában, illetve a Danubius kollégium 216-os szobájában. Ezeken a helyeken adhatók le a kárpátaljai nélkülözőknek a tartós élelmiszerek, melyeket április 7-én szállítanak le Kárpátaljára, így április 6-ig van lehetőség leadni az élelmiszercsomagokat az említett helyeken. További információ a gyűjtéssel kapcsolatban a  mezei.mihaly@sjehok.org e-mail címen, illetve a +421 911 888 891 telefonszámon kaphatók.

hirdetés
Previous articleGyümölcsfák: a tavaszi permetezés
Next articleTudomány, diáksereg, konferencia – Idén is lesz TDK Nyitrán