HAZA RÉGIÓ Győr díszpolgára lett a Győri Audi ETO KC!

Győr díszpolgára lett a Győri Audi ETO KC!

820
hirdetés

audi_eto_pro_urbe_a_vroshza_eltt_ujhonlap

A győri női kézilabdacsapat óriási örömet szerzett Győrnek, sőt az egész országnak azzal, hogy megnyerte a Bajnokok Ligáját. Az önkormányzat Győr város díszpolgára címmel tüntette ki az együttest…

 

A Győri ETO KC tízszeres Magyar Bajnok és nyolcszoros Magyar Kupa győztesként 2013. május 11-én megnyerte az idei Bajnokok Ligája sorozatot, méghozzá úgy, hogy 16 mérkőzésből 15-ön diadalmaskodott. A győri csapat olyan maradandót alkotott, amellyel beírta magát a sporttörténelembe, és jelentősen növelte Győr városának hírnevét.

 

Borkai Zsolt polgármester a 2013. május 22-én a Városháza dísztermében megtartott ünnepségen úgy fogalmazott, a siker kulcsa, hogy az ETO az idén nagybetűs csapatként teljesített, a játékosok egymásért küzdöttek. Hozzátette, ez különösen az elődöntő visszavágóján volt érezhető, amikor vesztett helyzetből hozta vissza a meccset az együttes. Kiemelte, nem véletlen hát, hogy a csapat és a szurkolók ennyire egymásra találtak.

 

A polgármester szerint vannak olyan örökké emlékezetes pillanatok az ember életében, mint az első csók, az érettségi megszerzése, vagy a házasságkötés, amelyek emléke egy életen át kísér bennünket. A BL megnyerése hasonlóan emlékezetes pillanat a játékosoknak, akik ezzel nem csak Győrnek, de az egész országnak hatalmas örömet szereztek. Borkai Zsolt azt kívánta a játékosoknak, hogy a jövőben is hasonló odaadással kézilabdázzanak, hasonlóan élvezzék a játékot, és hasonló sikereket érjenek el.

 

Az önkormányzat május 17-én megtartott rendkívüli közgyűlés határozatát dr. Lipovits Szilárd jegyző ismertette. A közgyűlés úgy határozott, hogy a Győri Audi ETO KC kézilabda csapat részére (Eduarda Amorim, Görbicz Anita, Herr Orsolya, Hornyák Ágnes, Hornyák Dóra, Korsós Dorina, Kovacsics Anikó, Andrea Lekic, Heidi Löke, Katrine Lunde, Orbán Adrienn, Jovanka Radicevic, Rédei-Soós Viktória, Sirián Szederke, Szepesi Ivett és Raphaelle Tervel játékosok, valamint Ambros Martín vezetőedző, Danyi Gábor edző, Dr. Balogh Péter csapatorvos, Dr. Szálasy László csapatorvos, Cseh Zsolt fizioterapeuta, Kelecsényi Ernő elnök, Kiss Lajos klubmenedzser, Molnár Péter technikai vezető, Szilágyi Andrea kommunikációs vezető és Szabó Tamás nemzetközi kapcsolatok vezetője) a kiemelkedő hazai és nemzetközi sportsikereiért, a 2012/2013-as szezon Bajnokok Ligája győzelméért, valamint a mindenki számára példaként állítható egységéért és küzdeni tudásáért elismerésként GYŐR MEGYEI JOGÚ VÁROS DÍSZPOLGÁRA kitüntető címet adományoz.

 

A díszpolgári címet a csapat nevében Kelecsényi Ernő klubelnök, Ambros Martín vezetőedző és Görbicz Anita csapatkapitány vette át, de az erről szóló oklevelet valamennyi csapattag megkapta.

 

Kelecsényi Ernő meghatottan köszönte meg az elismerést, és azt a támogatást, amelynek révén a város stabil hátteret biztosít az egyesületnek. Az elnök az önkormányzat mellett köszönetet mondott valamennyi szponzornak, szurkolónak és a csapat tagjainak is. Mint mondta, ebben a sikerben benne volt a klub fennállásának, illetve a 14 éves nemzetközi szereplésnek valamennyi tapasztalata, ezért az elődöket is köszönet illeti. Kelecsényi Ernő emlékeztetett a még előttünk álló kupadöntőre, amelynek megnyerése esetén az ETO valamennyi sorozatban diadalmaskodna, amelyekben az idén elindult.

gyor.hu

hirdetés
Previous articleNagy sikerű hungaricum- és magyarság-est Komáromban
Next articleKifosztva találták meg a prágai Marilyn Monroe-kiállítás anyagáank egy részét szállító kamiont