HAZA KÜLFÖLD Gyerek is meghalt az amerikai légicsapásban Szíriában

Gyerek is meghalt az amerikai légicsapásban Szíriában

866
hirdetés

Legicsapas-Sziriaban(210x140)Az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet legalább 14 harcosa és öt civil, köztük egy gyermek is életét vesztette Szíria északi és keleti részén – közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű londoni emigráns csoport.

A Pentagon szerint a támadás során az IÁ ellenőrzése alatt álló Deir ez-Zór-i kőolaj-finomítókat, a szélsőséges szunnita szervezet által emelt egyik úttorlaszt és az IÁ egyik járművét vették célba. Az Egyesült Államok és szövetségesei a szíriai hadművelet kezdete óta első alkalommal támadtak kőolaj-létesítményeket azzal a szándékkal, hogy elapasszák az IÁ bevételeinek első számú forrását.

Washington már harmadik napja hajt végre légicsapásokat a polgárháború sújtotta közel-keleti országban az Iszlám Állam állásai ellen. A hadműveletben részt vesz Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Katar, Jordánia és Bahrein is részt vesz.
A szélsőséges szunnita szervezet Irakban és Szíriában is jelentős területeket vont ellenőrzése alá. Az Egyesült Államok augusztus 8-án Irakban, a héten pedig Szíriában is hadjáratot indított a terrorszervezet felszámolása céljából.

Hír24

hirdetés
Previous articleA szlovák kormány 200 millió eurót vár az Eneltől a villamosművek magánosításának lezárásához
Next articleHorogkereszttel díszítették egy német város sétálóutcáját