HAZA RÉGIÓ Gyakorlaton a tűzoltók

Gyakorlaton a tűzoltók

733
hirdetés

full

Május 13-án este 10 órakor érkezett a jelzés a műveletirányítási ügyeletre, mely szerint a komáromi malomban a takarmánytároló siló pincéjében a szállítószalag zárlatos lett és a túlmelegedő vezeték meggyújtotta a rárakódó port.

A pincében egy fő tartózkodott, aki megpróbálta eloltani a tüzet. A tűz továbbterjedt a siló hetedik emeletére, ahol a takarmány égett. A tetőn ragadt az üzemvezető, aki a veszélyhelyzet felmérése miatt ment fel. A silóból a malomba tartó szállító szalagon keresztül a tűz átterjedt a malom felé és veszélyeztette a malomban lévő gépeket.

Szerencsére ez csak feltételezés volt. A tűzoltó egységek megyei ellenőrző gyakorlat keretében oltották a feltételezett tüzet és mentették a sérülteket. A gyakorlat célja az volt, hogy a szervező és irányító parancsnoki állomány gyakorlatot szerezzen, hogy az tűzoltók felkészüljenek a határozott, magabiztos, magas fokon szervezett beavatkozásokra.

A gyakorlaton Komárom és Tatabánya egységei mellett szükség volt Nyergesújfalu és Győr fecskendőjére a mentés hatékony és minél gyorsabb végrehajtásához.

Az beavatkozó állomány összehangolt munkával a tűzfészkeket mindenhol megtalálta és a két sérültet kimentették.

A tűzoltósági főfelügyelő a gyakorlat végén összegezte a tapasztalatokat, hibákat, kiemelkedő mozzanatokat, végül a gyakorlatot megfeleltre értékelte.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleNyitott kapuk napja a kórházban
Next articleAz Éneklő Ifjúság kerületi fordulója Komáromban