Kezdőlap HÍR-MIX Gútán megfontolt, apróbb léptekkel gazdagítják városukat

Gútán megfontolt, apróbb léptekkel gazdagítják városukat

496
MEGOSZTÁS

Múlt héten hétfőn tartotta meg soron következő önkormányzati ülését a gútai képviselőtestület. Az ülés legfontosabb tárgyalási programjai közé azoknak a javaslatoknak a megvitatása tartozott, amely lényegében a lakosok által felvetett rövidtávú városszépítési feladatokat tárgyalta. A szakbizottságoktól és a városi tanácstól beérkezett javaslatokat Horváth Árpád polgármester összegesítette és terjesztette elő. Az anyagból kiderült, hogy a legnagyobb hangsúlyt a közlekedési feltételek, vagyis az utak, járdák és parkolók javítása, illetve kiépítése jelentette, ami 240 ezer eurót igényel. Közöttük szerepel az Erdő utcai óvodánál és az Iskola utcában új parkolók kiépítése. Ezek 40 ezer eurós beruházást igényelnek.

Tovább folytatódik az egészségügyi központ átépítése, ezt 25 ezer euróval támogatja az önkormányzat, ezen felül 45 ezer eurót fordítanak az új röntgen számára szükséges helyiség kiépítésére. A város közbiztonságát erősíti majd további térfigyelő kamerák telepítése 5 ezer euró értékben. Az elített óvodai és Iskola utcai parkolók kiépítésének tervezete 1 000–1000 euróba kerül majd, az Alsó utca, a Brünni lakótelep és a Partizán utca közötti útszakasz, az Építők utcája, illetve a Podjavorinská és Málna utcák közötti útszakasz felújításának tervezete pedig 9 ezer eurót igényel. Mintegy
200 ezer euróra lesz szükség az Alsó utca, a Rövid utca, a Brünni térhez tartozó területek (a Jednota COOP üzlete körül) és a Partizán utca felé vezető út aszfaltozására. A város apróságai számára  megújul az Erdőalji és Alsó utcai területen levő gyermekpark. Új fejezet nyílik a városfejlesztés terén, amikor a város déli zónájában 25 ezer euróért megépül a lakótelep vízvezetéke. Ami a város látványosságait gazdagítja, az a Szent Rozália emlékpark – ez volt korábban a város közepén fekvő régi temető – kerítésének megépítése, amelyre csaknem 110 ezer eurót költenek majd. Jelentős felújítást hajtanak végre a tájház, vagyis a népi hagyományok háza épületein, amelyre az önkormányzat 50 ezer eurót hagyott jóvá.

–orsi–

DUNATÁJ HETILAP 18/2021

hirdetés