HAZA HÍR-MIX Független komáromi képviselő kerülhet a parlamentbe

Független komáromi képviselő kerülhet a parlamentbe

838
hirdetés

Knirs Imre alpolgármester az MKP parlamenti jelöltlistájának előkelő 14. helyén

STUBI_KNIRSSzinte az utolsó pillanatokig úgy tűnt, hogy az MKP parlamenti választási listáján az élvonalban nem lesz komáromi jelölt. Miután Stubendek László – hűen választási ígéretéhez – nem vállalta a számára felkínált 11.  elyet, Komáromot illetően feladta a leckét az MKP központi irányításának: el kellett dönteni, hogy elfogadják-e Stubendek ajánlatát, aki Knirs Imre alpolgármestert ajánlotta maga helyett a 11. helyre, vagy nem lesz komáromi jelölt az első harminc között.

A megszületett kollektív döntés azt igazolja, hogy a bölcs megfontolás és racionalizmus győzött a kicsinyes egyénieskedés felett. Bár nem a 11. helyen, de a még élvonalhoz tartozó 14. helyre javasolták Knirs Imrét, Komárom független alpolgármesterét, az Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás létrehozóját. Úgy tűnik, hogy az MKP vezetése
ezzel a lépéssel két problémát is megoldott, hiszen esélyt adott a komáromiaknak, hogy saját jelöltet küldjenek a parlamentbe és ezzel az MKP további szavazatokhoz jusson. Knirs Imre komáromi születésű, fiatalabb éveiben országos hírű sportolóként volt ismert, aki függetlenként került be a komáromi önkormányzatba, mindvégig Stubendek Lászlót támogatta és Komárom egyik alpolgármestere lett. Ha sikerülne az MKP-nak bejutnia a parlamentbe, valószínűleg jobban érvényesítené Komárom érdekeit a törvényhozásban, és Komárom könnyebben hozzájuthatna azokhoz a forrásokhoz, amelyek eddig is megillették volna a várost.

DUNATÁJ HETILAP 50/2015

hirdetés