Kezdőlap HÍR-MIX Forró Krisztián lett az MKP új elnöke

Forró Krisztián lett az MKP új elnöke

411
MEGOSZTÁS

Az Országos Tanács elnökévé pedig Köpöncei Pétert választották

Forró Krisztián, az MKP Nagyszombat megyei képviselője lett a Magyar Közösség Pártja új elnöke, miután a küldöttek neki szavaztak bizalmat a párt farnadi kongresszusán. Az Országos Tanács elnökévé Köpöncei Pétert választották.

A 197 küldött a szavazás megkezdésekor már csak 2 jelölt közül választhatott. A kongresszus előtt még 7 elnök-aspiráns volt, de Bárdos Gyula még korábban bejelentette, hogy nem indul az elnöki tisztségért. Hasonlóképpen Berényi József is jelezte, hogy az elnöki székért nem indul, más tisztséget azonban vállalna. A kongresszuson Becse Norbert is bejelentette, hogy visszalép. Majd ezt követően a többi négy jelölt elmondta beszédét. Papp Sándor a beszéde végén jelentette be, hogy ő is visszalép, majd így tett Cziprusz Zoltán is.

Így végül csak ketten maradtak versenyben.

Forró Krisztián a voksoláson 114 szavazatot kapott, így ő lett az MKP új elnöke. Beszédében elmondta: integráló pártvezető szeretne lenni.

A győztesnek azonnal gratulált kihívója, Őry Péter. Az elnök után az Országos Tanács elnökét választották meg a küldöttek. Forró Krisztián az OT-elnökének Becse Norbertet ajánlotta, e poszton kihívója Köpöncei Péter lévai járási elnökségi tag, Palást polgármestere volt.

A küldöttek végül Köpöncei Pétert választották az MKP Országos Tanácsának elnökévé.

Az MKP új elnöksége

Megválasztották a párt alelnökeit is: Berényi József általános, Farkas Iván szakmai, Cziprusz Zoltán szervezési alelnök lett.

Az elnökség tagjai továbbá: Bárdos Gyula, Menyhárt József, Őry Péter, Varga Tibor, Furik Csaba, Hrubik Béla, Viola Miklós, Nagy Dávid.

Az új elnökség mandátuma 2022. december 31-ig szól.

***

Forró Krisztián (44 éves, Nagymácsédon él) Nagyszombat megyei képviselő. Civilben ügyvezető egy kereskedelmi és tanácsadói Kft-ben. 2004-ben lépett az MKP soraiba, nyolc évig vezette a párt galántai járási elnökségét, 2012-ben és 2016-ban az országos elnökségbe is beválasztották. A főiskolán modern üzleti tudományokat tanult, számos menedzseri és politikai tapasztalattal rendelkezik.

2016-ban az MKP-ban a migránskvóták elleni és a helyi népszavazások eredménye melletti petíció kampányát segítette, ezt akkor több mint 80 ezren írták alá. Szociális érzékenységéről tanúskodik, hogy 2013-ban – néhány társával együtt – megalapították a Megbecsültek Társaságát, amely szervezet a szépkorúak érdekeit hivatott képviselni, emellett nagy érdeklődésnek örvendő kirándulásokat is szerveznek nekik. 2020-ban nem indult a parlamenti választáson, 2016-ban kampányfőnökként a 6. helyen indult, és 5 416 preferenciaszavazatot kapott az MKP választóitól

 

felvidek.ma, fotó: Oriskó Norbert

hirdetés