HAZA RÉGIÓ Folyamatos fejlesztések és gyermeknapi ajándék a „komáromi Balatonon”

Folyamatos fejlesztések és gyermeknapi ajándék a „komáromi Balatonon”

802
hirdetés

Június elsején az egyre közkedveltebb komáromi üdülőövezetnek számító Holt-Vágnál is kezdetét veszi a nyári szezon. Keszegh Béla polgármester és Kollár Gábor mérnök, az ottani csónakkölcsönzőt is üzemeltető Comorra Servis városi cég ügyvezető igazgatója az idénynyitó közös sajtótájékoztatóján bejelentette: a nebulók szombaton, a nemzetközi gyermeknap alkalmából díjmentesen bérelhetnek vízi eszközöket.

Folyamatosan a tataihoz hasonló turisztikai központot alakítanak ki a Holt-Vág térségében

„A Comorra Servis Komárom város anyagi támogatásával folyamatos fejlesztéseket visz végbe a Holt-Vág partján. E térségben minél nagyobb területet szeretnénk a helyi lakosok és a turisták számára elérhetővé-élvezhetővé tenni, s a csónakkölcsönzőt is minden évben újabb és újabb vízi eszközökkel gazdagítjuk. Azokon kívül tandem, kerékpár és roller is kölcsönözhető, amelyekkel bebarangolható a vadregényes környék. A téli időszakra szauna üzemeltetésével is próbálkoztunk, ami átmenetileg bezárt, de őszig majd kinyit” – fejtette ki Keszegh Béla.

Hozzáfűzte: „Mivel a Holt-Vág Trevi-kútjának nevezett vízspriccelő rendszeresen keveri a vizet, ez az élővilágának is jó tesz. A horgászok is örülnek, hogy már nem olyan buggyant a víz, mint amilyen régebben volt”.

Egyre több látogatót vonz a vadregényes táj…

Ahogy elhangzott: bővült a vízi eszközök száma, a csónakokon kívül tavaly óta két csúszdás vízibicikli, az idei nyártól pedig egy nem csak sportolóknak, hanem az átlagembereknek szánt, nagyon stabil kajak is elérhetővé válik. Hangsúlyozta: ez egy dinamikusan fejlődő városrész, s a növekvő népszerűsége azáltal is lemérhető, hogy onnan hétvégente már naponta el kell szállítani a sok hulladékot.

„Újabb büféegységek nyíltak, a kínálatban már más helyi finomságokon kívül a sült hekk is szerepel, hogy a látogatóknak a víz hangulata még jobban bejöjjön” – jegyezte meg.

Az idei nyár folyamán két játszótérrel is gazdagodik a térség. Már az utolsó simításokat végzik az 50 ezer eurós minisztériumi támogatásból létesülő, Rodinka (Család) nevű, inkluzív, mozgáskorlátozottak által is használható játszótéren, ami majd az odavezető járdák létesítésével együtt mintegy 110 ezer euróba kerül. A siserehad az ottani talajrendezési munkálatok elvégzése után veheti birtokába a fából készült hajót és a további játékokat. A másik pedig a Holt-Vág szomszédságában a Lidl játékában megnyert Čistinka (Tisztás) játszótér. Ehhez 32 ezer eurós városi támogatásból a tereprendezést és a bekötőutak kialakítását is elvégzik. Mivel az adott térség forgalma egyre nagyobb, ezért az odavezető út szélesítésén is dolgoznak.

Június 1-én nyílik a kölcsönző…
„A növekvő forgalom következtében egyre nagyobb gondot okozhat majd az ottani parkolás, ezért bízunk abban, hogy az autók helyett egyre többen veszik igénybe a biciklijüket és a kerékpárutakat. A Pons Danubii EGTC turisztikai fejlesztésekre vonatkozó pályázati csomagjának köszönhetően pedig a jövőben egy kilátótorony is épül majd a Holt-Vágon. Annak kapcsán a Nagyszombati Egyetem hallgatói két tucat látványtervet készítettek, s az általunk kiválasztott dokumentációt is majd díjmentesen elkészítik. A kilátó kivitelezésére pályázati támogatásból vélhetően jövőre kerülhet sor. Folyamatosan a tataihoz hasonló turisztikai központot alakítunk ki, ahol a családok apraja-nagyja megfizethető áron lazulhat. Egy strand jellegű részt is szeretnének létesíteni napernyőkkel és homokos résszel, valamint több szemeteskukát és fedett pavilónt is kihelyeztünk”

– hangzott el a továbbiakban.

A családbarát helyszínen trambulin és több hinta is használható, valamint focizni és strandröplabdázni, s akár sütögetni is lehet.

Szombaton, a nemzetközi gyermeknap alkalmából díjmentesen bérelhetnek vízi eszközöket a lurkók

„Nagyobb csoportoknak, cégeknek arra is lehetőséget biztosítunk, hogy a zártkörű rendezvényeikre kibérelhessék a kölcsönzőt. A nagyobb rentabilitás érdekében némileg módosítottunk annak nyitvatartásán: június 1-től csak szombatonként és vasárnapokként tartjuk nyitva, míg júliusban és augusztusban a hétfői szabadnap után, kedd-pénteken délutántól estig, hétvégén pedig 10 és 20 óra között várjuk a látogatókat. A tavalyi díjemelés után ez évben a kölcsönzési árakon nem változtatunk” – ismertette a további részleteket Kollár igazgató úr.

Végül az olvasók figyelmét felhívta arra a ritka jó lehetőségre, hogy a gyerkőcök szombaton, a nemzetközi gyermeknap alkalmából díjmentesen bérelhetnek vízi eszközöket.

Nagy-Miskó Ildikó, ma7.sk

Fotók: Comorra Servis

hirdetés