HAZA KULTÚRA Filmpremier Bárdos Judittal

Filmpremier Bárdos Judittal

901
hirdetés

Csütörtökön, március 13-án kerül a szlovák mozikba a Fair Play című cseh filmdráma Bárdos Judittal a főszerepben. Szencen már hétfőn, március 10-én teltházas közönség előtt vetítették le az alkotást. A filmvetítést követő állófogadáson jelen voltak a film készítői, valamint a főszereplő és családja.
Az Andrea Sedláčková rendezte drámában Bárdos Judit egy tornászlányt alakít, a szocialista Csehszlovákia időszakából.  Anna, a fiatal atlétalány a sportpályafutásának a csúcsára szeretne törni. Az olimpiai limit elérése a célja. A kor követelményei szerint csakis a kiválasztottak juthattak ki a legnagyobb sporteseményre. A film Anna küzdelmeit mutatja be.
A nyolcvanas években játszódó film, bepillantást enged a sport néha kegyetlen világába. Az olimpiai válogatott keretbe nehéz bekerülni, ezért a cél eléréséhez a sportolók, s edzőik bármiféle eszközt képesek bevetni. A kis Annának sikerül elérnie a célját?
A film rendezője és forgatókönyvírója Andrea Sedláčková, a zene David Solař  és Miro Žbirka munkája. További szereplők: Anna Geislerová, Roman Luknár, Eva Josefíková, Ondřej Novák, Igor Bareš, Ondřej Malý.
A Fair play az államilag szervezett dopping és a totalitárius rezsimben élők emberi méltóság megőrzéséről szól, áll a filmet méltató közleményben. Csehországban március 6-án mutatták be az alkotást.

PP, Felvidék.ma
Fotó: Agárdy Gábor
44536 244536 344536 4

hirdetés
Previous articleCsaládban maradt…
Next articleNem kérnek a hulladékégetőből Szímőn