HAZA BELFÖLD Fico: az Európai Uniónak támogatnia kell a demokratikusan megválasztott török vezetést

Fico: az Európai Uniónak támogatnia kell a demokratikusan megválasztott török vezetést

1052
hirdetés

ficoA világ vezetői egyetértenek abban, hogy a demokratikusan megválasztott török elnöknek és a kormánynak meg kell kapnia az Európai Unió támogatását – jelentette ki a törökországi puccskísérletre reagálva Robert Fico szlovák miniszterelnök. Az ulánbátori Ázsia-Európa csúcstalálkozón (ASEM) tartózkodó kormányfő kijelentését a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség idézte szombaton.

    „Törökország nagyon fontos partnere az EU-nak, például a migráció szempontjából, ugyanakkor globális szempontból is fontos országról van szó” – jegyezte meg reakciójában Robert Fico.
    Szlovákia támogatja a törökországi demokratikus folyamatokat, és elítéli az erőszakos puccskísérletet – reagált a történtekre Robert Kalinák belügyminiszter a szlovák nemzetbiztonsági tanács ülése után szombaton. A belügyminiszter stratégiai biztonsági partnernek nevezte Törökországot, kiemelve: a térség destabilizációja beláthatatlan következményekkel járna.
    „Törökország egyfajta biztosítéka a migrációs helyzet javulásának, a helyzet stabilizációja és a demokratikus intézmények megtartása az egyedüli lehetőség arra, hogy a térségben javuljon a biztonsági helyzet” – jelentette ki Robert Kalinák.
    Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter teljes támogatásáról biztosította a demokratikusan megválasztott török kormányt, és az alkotmányos rendhez való mielőbbi visszatérésre szólított fel.

MTI

foto: dunataj.sk

hirdetés
Previous articleSürgősen kezelni kell az I. és II. lakótelepi problémákat
Next articleMessze van Komárom Nyitrától? Nem is gondolta volna, hogy mennyire!