HAZA RÉGIÓ Fergeteges Győri nyárzárás!

Fergeteges Győri nyárzárás!

1076
hirdetés

thestraits_jo

Jó borok és világsztárok: A Bornapok programjai és a The Straits koncertje zárja a nyarat Győrben…

A fesztivál hivatalos sajtótájékoztatóján Bolla Péter kabinetfőnök kifejtette, idén immár hatodik alkalommal rendezik városunkban a Győri Bornapok – Bor-, Borlovag és Gasztronómiai Fesztivált, amely mára az ország egyik legrangosabb és leglátogatottabb borfesztiváljává nőtte ki magát. Augusztus 22-től 25-ig hazánk legjobb borászaival és legfinomabb boraival találkozhatunk városunkban, miközben izgalmas kísérőprogramokon vehetünk részt.

 

Bolla Péter külön kitért a nyárzáró koncertre is. Győrben már hagyomány, hogy a fesztiváli hétvége szombatján tartják a szabadtéri nyárzáró nagykoncertet. A tavalyi Kool & the Gang koncert után idén is fergeteges bulira számíthatunk, hiszen ezúttal is világsztárok lépnek színpadra és világslágereket játszanak majd a Városháza előtt. Az idén első ízben a nyárzáró koncert napja Győr Város és az Összefogás napja is egyben. Mint számos győri projekt, beruházás és rendezvény, a nagykoncert is egy széleskörű összefogás eredménye, létrejöttét több győri cég is támogatta. A győriek és a hozzánk látogatók a Dire Straits két tagjával, Alan Clarkkal és Chris White-tal újjáalakult The Straits zenekart hallhatják majd a Dire Straits legendás számaival, mint például a Sultans of Swing, Romeo and Juliet, Private Investigations, Money for Nothing, Walk of Life, vagy a Brothers in Arms. Az estét a tűzijáték zárja, a résztvevők hazajutását a város és a Kisalföld Volán éjszakai buszjáratokkal segíti majd.

 

A programot évek óta kiemelten szponzoráló Audi Hungaria Kft. mellett az idén további, több mint egy tucat cég támogatja. Az összefogásban részt vevő cégek képviseletében a jelenlévő Farkas Zsuzsanna (Telenor Magyarország Zrt.), Vass Róbert (OTP Bank, Észak-Dunántúli Régió), valamint Szekeres István (Agrofeed Kft.) egyetértettek abban, hogy vállalataik számára fontos a társadalmi felelősségvállalás, a közösségi életben való aktív részvétel, ezért természetes volt számukra, hogy csatlakoznak a kezdeményezéshez, amelynek révén egy a város életében nagyszabású esemény mellé állhatnak.

 

A Bornapok ideje alatt a Széchenyi téren mintegy hatvan borászattal találkozhatunk, a megnyitót a borlovagrendek felvonulása teszi látványossá. Borkai Zsolt polgármester köszöntője után elindulnak a kulturális programok is a Győri Művészeti és Fesztiválközpont szervezésében. A négy nap során fellép többek között a Mrs. Columbo, Gájer Bálint és a Group’n’Swing, Vasvári Pál – World Music Orchestra, Harmonia Garden, Molnár Dixieland Band. Az idén is megválasztják Győr borát és a fesztivál kedvenc italát, a Borászok Éjszakáján pedig a legjobb pincészetek képviselői mutatják be legfinomabb nedűiket. Tagai István a társszervező Európai Borlovagrend képviseletében kifejtette, az esten olyan neves borászok vesznek részt, mint Bock József, Sike Tamás, Polgár Zoltán, de a Tiffán család is képviselteti magát.

 

A borokat a tavalyihoz hasonló módon fesztiválpohárból kóstolhatjuk meg. A fizetés idén is fesztiválkártyával történik, amiket a fesztiválkártya pontokon szerezhetünk be, majd tölthetjük fel az egyenlegét. A kártya egyszerű és gyors fizetési lehetőséget biztosít a faházaknál. (Erről további részleteket a cikk alján letöltető kiadványból tudhat meg!) – ismertette Bozsoki Zoltán a Győri Vásár Kft. ügyvezető igazgatója.

 

A Borfesztiválhoz kapcsolódóan több önálló rendezvény is színesíti a nyárzáró hétvégét. A  Terményáldás, a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye, amelyet augusztus 24-én és 25-én a Baross és a Kazinczy utcákban rendeznek. A Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját, többek között kertészetek, zöldség-gyümölcs termesztők és feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők. A két napos rendezvény során fellép többek között a Cserefa Együttes, az Arrabona Ensemble, a Folkish Zenekar és a KoolTimes. Szintén a borfesztivál ideje alatt zajlik a BL-győztes Győri Audi ETO részvételével a nemzetközi Handball Fiesta, amely látványos mérkőzéseket ígér a sportág szerelmeseinek.

 

A fesztiválról tájékoztató kiadvány jelent meg harmincezer példányban, amelyből a programok és a helyszínek mellett a fesztiválkártya használatáról és a nálunk vendégeskedő borászokról is olvashatunk. A kiadvány elérhető innen, program és térkép itt, de a Bornapok programjai közötti eligazodást segítő mobil-applikáció is letölthető már androidra és iphone-ra is a Győri Bornapok keresőszóra. A rendezvényekről a Baross úti Látogatóközpontban szerezhetünk további információkat.

 

A nyárzáró koncert miatt várható forgalmi változásokkal, buszterelésekkal és éjszakai járatokkal kapcsolatban itt olvashatrészleteket.

 

Mindent a Bornapokról:

 

A nyárzáró koncert rendezője: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Főszponzora: Audi Hungaria Motor Kft.

Aranyfokozatú támogatók:

Agrofeed Kft, Strabag Zrt., OTP Bank Nyrt., Telenor Magyarország Zrt.

Ezüstfokozatú támogatók:

Pannon-Víz Zrt., West Hungária Bau Kft., QP Zrt.,

Bronzfokozatú támogatók:

Alcufer Kft., E.On Hungária Zrt., Borsodi Műhely Kft., Győri Szeszgyár és Finomító Zrt., Győr-Szol Zrt., Syncreon Hungary Kft., Patent Holding Kft., Vidanet Zrt., Vill-Korr Hungária Kft, PwC Könyvvizsgáló Kft.

gyor.hu

hirdetés
Previous articleNyári Zenés Esték: A Papa Jazz Seven
Next articleCsökkent a prostitúció Győr megyében