HAZA HÍR-MIX Felújított helyiségekben fogadják a komáromi véradókat

Felújított helyiségekben fogadják a komáromi véradókat

485
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó Komáromi Kórház felújította a hematológiai-transzfúziós osztály véradói részlegének helyiségeit az önkéntes véradók számára. A naponta zajló véradáshoz ugyanis ezek már szűkösnek bizonyultak, ezért volt szükség ennek a lépésnek a megtételére.

A kórház rendkívül nagyra becsüli az önkéntes véradók tevékenységét. A Komáromból és annak környékéről érkező véradók örömmel segítenek a véradományra szorulókon, ezért a kórház vezetősége úgy döntött, a vér levételére szolgáló helyiség felújításával teszi azt otthonosabbá. A vérvételre kijelölt területet kibővítették, az ablakokat és a padlózatot újra cserélték. A részleg három új vérvételi ágyat is kapott, melyek a véradók kényelmét szolgálják.

A megszépült környezetbe elsőként Nikolett asszony érkezett, aki immár hatodik alkalommal adott vért. „Nagyon örülök annak, hogy a kórház felújította ezeket a helyiségeket és ennek köszönhetően ilyen kellemes környezet fogadott“  – mondta.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a véradók jól érezzék itt magukat, és hogy a helyiség szakszerűen felszerelt, kényelmes és színeiben is harmonizáló legyen. Szeretnénk, ha az önkéntes véradók éreznék, milyen fontosak számunkra, és hogy nagyra értékeljük a segítségüket. Azok, akik már több évtizede visszatérő véradóink, megérdemlik a figyelmünket. Az orvosok, nővérek nemcsak a tudásukat adják a munkájukhoz, hanem a szívüket is, és ezt nagyon fontosnak tartom. A véradás folyamata alatti kellemes hangulat megkönnyíti a munkánkat és a véradóink is értékelik, ha közben elbeszélgetünk velük“ – mondta Radi Enikő osztályvezető főorvos.

agel, (N.ZS.)

hirdetés