HAZA HÍR-MIX Félmilliárdos út és járdaépítés zajlott Dél-Komáromban

Félmilliárdos út és járdaépítés zajlott Dél-Komáromban

1022
hirdetés

mainKomárom belvárosában, Szőnyben és Koppánymonostoron több hónapon át folytak járdaépítési, parkoló kialakítási és útfelújítása munkálatok. A közel félmilliárd forintos projektet az önkormányzat saját forrásból, pályázati pénzek nélkül finanszírozta. Az érintett területek bejárására december 3-án került sor dr. Molnár Attila polgármesterrel és a helyi képviselőkkel.

Szőnyben, Sárai János és Takács József önkormányzati képviselők körzetében, új járda épült a Bozsik József Általános Iskola és a Színes Óvoda előtt. Mindkét intézménynél parkolók kialakítására is sor került. Potháczky Mária, a Bozsik Iskola igazgatónője és Sáriné Burián Mária Stefánia, a Színes Óvoda vezetője is elmondta, hogy balesetveszélyes volt a közlekedés, a szülők pedig nem tudtak hová leparkolni. Most ezek a problémák megoldódtak, akárcsak az 1-es számú főút mentén, ahol a lakók régi vágya volt, hogy legalább az út egyik oldalán járda legyen.

Hamrák Zsófia képviselőasszony területén megújult a Tóparti Óvoda környéke.

Igen rossz minőségű volt itt az út, gyakoriak voltak a balesetek, és kellő parkolóhely sem volt, mindez sok kellemetlenséget okozott a szülőknek. A problémák ezzel a beruházással megszűntek – tudtuk meg a helyi képviselőtől, valamint a Tóparti Óvoda vezetőjétől, Nagy Mártától.

A Rüdiger tónál sétány létesült, míg a Török Ignác utcában új járda épült – nyilatkozta Dombay Gábor az érintett területek önkormányzati képviselője.

Turi Bálint önkormányzati képviselő körzetében, a Kalmár közben parkolókat alakítottak ki, illetve régi adósságként elkészült a Táncsics Mihály utca felöli bejáró, valamint az üzletek mögötti út burkolása is.

A városközpontból kifelé haladva, Horváth Gyula önkormányzati képviselő mutatta be a Klapka 51-53 épület mögötti felújított területet, amellyel egy több évtizedes elmaradást sikerült rendbe tenni, csakúgy, mint a Laktanya-közi új járdaszakasz megépítésével is.

Koppánymonostoron a járdaépítésnek köszönhetően közel két kilométeren lett biztonságosabb a közlekedés.

A központi területen, mintegy 500 méteren térkövezték le a gyalogutat, ezzel sokkal szebbé vált a városrész központja –nyilatkozta Czita János képviselő.

A legtöbb lakossági fórumon, bejáráson szóba kerül az utak, járdák minősége. A most befejezett fél milliárdos, saját költségvetésből finanszírozott útfelújítási projektet igyekeztünk a lakossági igények maximális figyelembevételével összeállítani. Továbbá a gyermekek biztonságát is szem előtt tartottuk. Ezért az óvodák és iskolák környékén nem csupán új járdákat, és parkolókat építettünk, hanem a Feszty Iskolánál, illetve a Petőfi Iskolánál új lámpás kereszteződés is kialakításra került, valamint több mint 70 millió forintot fordítottuk a közvilágítás fejlesztésére is. Az önkormányzat jövőre szeretné folytatni a munkálatokat – tette hozzá a bejárás végén dr. Molnár Attila polgármester.

komarom.hu
Galéria: Félmilliárdos út és járdaépítés zajlott

hirdetés
Previous articleElhunyt Nelson Mandela
Next articleKarácsonyi ajándékot kapnak a magyarul beszélő óvodások a Rákóczi Szövetségtől