HAZA VÁLASZTÁSOK Felmérés: Öt százalék alá zuhant a Most-Híd támogatottsága

Felmérés: Öt százalék alá zuhant a Most-Híd támogatottsága

930
hirdetés

Nagyot zuhant a Most-Híd és a Sieť népszerűsége az utóbbi napokban – derül ki a WAPmobil március 14-17. között végzett közvélemény-kutatásából.

A telefonos felmérés szerint Bugár Béla és Radoslav Procházka pártja sem jutna be a parlamentbe. A Most-Híd 4,2 százalékon, a Sieť 2,6 százalékon áll, ami mindkét párt esetében jelentős csökkenést jelent.

Némi csökkenést mutat a Smer népszerűsége is: Ficóék március 5-én az érvényes szavazatok 28,30 százalékát szerezték meg, most 27,80 százalékon állnak.

Sulík és Matovič támogatottsága megugrott

Valamivel több, mint három százalékponttal nőtt a SaS és az OLaNO-NOVA támogatottsága. Sulíkék a WAPmobil mérése alapján 15,2 százalékon állnak (ez 5 képviselői mandátummal jelentene többet, mint amennyit a választáson szereztek), a Matovič és Lipšic vezette koalíció pedig 11-ről 14,30 százalékra tornázta fel magát.

Az SNS stagnál, Kotleba erősödött
60203 1
Az SNS (8,70 százalék) és a Sme rodina – Boris Kollár (6,80 százalék) támogatottsága stagnál, a Kotleba-féle Mi Szlovákiánk viszont az elmúlt csaknem két hétben tovább erősödött (9,20 százalék).
A WAPmobil szerint 5,10 százalékkal az MKP is bejutna a parlamentbe. Ezzel kilenc képviselői helyhez jutna.

Két új név az első tízben

A legnépszerűbb politikusok rangsorában továbbra is Fico vezet (28,60), Kiska a második (20,10). Kaliňákot Richard Sulík és Igor Matovič is megelőzi.

60203 3
A felvidéki magyar politikusok népszerűségi listáját még mindig Bugár Béla vezeti. A Most-Híd elnökének támogatottsága azonban a legutóbbi felmérés óta csaknem tíz százalékkal csökkent. Az első tízbe ismét visszakerült Simon Zsolt (5.), és van két új név is: Menyhárt József (4.) és Orosz Örs (10.).

A telefonos felmérést 1311 válaszadó bevonásával március 13-17- között végezték.

Felvidék.ma
Fotó: tasr

hirdetés
Previous articleVizeink szapora lakói
Next articleEU-csúcs – Fico: elfogadható az EU-török megállapodás-tervezet