HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Feljutott az élvonalba a csak magyar hölgyekből álló kézicsapat Angliában

Feljutott az élvonalba a csak magyar hölgyekből álló kézicsapat Angliában

859
hirdetés

Talán nem túlzás sportörténeti sikerről írni annak a londoni női kézilabdacsapatnak a feljutása kapcsán, melyet kizárólag Angliában élő magyar hölgyek alkotnak. A London Angels ősztől az angol bajnokság első osztályában játszhat. A hírt az angol kézilabda szövetség is megerősítette.

A kizárólag szigetországban élő és ott dolgozó magyar hölgyekből álló London Angels számára nem jelentett különösebb gondot az angol második vonal, az amatőr csapat veretlenül zárta bajnokságot: nyolc mérkőzésükből hetet megnyertek, s csupán egy döntetlenjük volt. Ezzel a remek teljesítménnyel kivívták, hogy ősztől az angol élvonalban indulhassanak. Ennek csupán egyetlen további feltétele, hogy a klubnak legyen utánpótlás együttese is . Kondor Gábor vezetőedző és a hölgyek most azon dolgoznak, hogy ezen a téren is megfeleljenek, a legismertebb közösségi portálon jelenleg is folyik a toborzás.
A Felvidék.ma számára külön öröm, hogy arról is beszámolhat: a sportörténelmet hozó bajnoki idényben az együttes egyik legjobb játékosa és gólkirálya a gútai Kürti Nikolett.
A London Angels másfél évvel ezelőtt jelentette be, hogy részt kíván venni az angol pontvadászatban. Az első csapatnak 16 tagja van, a keretben mindenki magyar anyanyelvű. A hölgyek a kézilabda mellett munkába járnak, vagy gyermeket nevelnek. A csapat nagyszerű feltételek mellett, a londoni olimpiai csarnokban tartja edzéseit.

(A csapatkép kattintással nagyítható! – Felső sor (balról): Szabó Fruzsi, Szabó Nóra, Kunyik Veronika, Molnár Eszter, Kürti Nikol. Középső sor: Fodor Ágnes, Szántó Andrea (másodedző és csapatkapitány), Kondor Gábor (vezetőedző), Orbán Dóra, Hogya Andrea. Alsó sor:Korbély Anita, Mezei Csilla, Homonnai Anikó, Csombor Barbara. Nem szerepel a képen: Kovács Edina és Pusztai Réka.)
46102a

Felvidék.ma
Fotó: Krányik

hirdetés
Previous articleKirúgták a Brad Pittet pofonvágó tévést
Next articleJóváhagyták a KOMVaK nyertes pályázatához a város önrészét