HAZA BŰNÜGY Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Ján S.-t, az SNS-volt elnökét

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Ján S.-t, az SNS-volt elnökét

690
hirdetés

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken a besztercebányai Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) Ján S.-t, az SNS volt elnökét, Zsolna egykori polgármesterét. A büntetés végrehajtását négy évre felfüggesztették. Ján S. ellen vesztegetés elfogadásában való bűnrészesség miatt indult eljárás, a vádlott nem jelent meg a bíróságon az ítélethirdetéskor. Az ítélet nem jogerős.

FOTO TASR – Lukáš Mužla

A Speciális Ügyészi Hivatal (ÚŠP) ügyésze azonnal fellebbezést nyújtott be. A vádemelésben szereplő mindkét bűncselekményre 5-5 év szabadságvesztés kiszabását indítványozza. Ez azt jelenti, hogy a volt politikust összesen 10 év fogházbüntetésre ítélnék.
Ján S. ártatlannak vallotta magát a tárgyaláson, az ítélethirdetésen egészségi okok miatt nem vett részt. A vádat megalapozatlannak és célzatosnak tartja, szerinte törvénytelen úton szerzett bizonyítékokra építették. Ügyvédje a felmentését kérte, egyelőre nem döntötte el, hogy fellebbez-e enyhítésért.
Ján S.-t azzal vádolják, hogy a Zsolnai Kerületi Bíróság bírájánál, a jogerősen elítélt Pavol Polkánál megpróbálta elintézni, hogy egy első fokon letöltendő szabadságvesztésre ítélt személy büntetését másodfokon feltételes szabadságvesztésre mérsékeljék.

TASR

hirdetés
Previous articleVálasztás23: Július 2-ig kell leadni a jelöltlistákat
Next articleTragikus baleset történt Perbete és Kürt között