HAZA RÉGIÓ Fánk kavalkád a Kemencés házban

Fánk kavalkád a Kemencés házban

992
hirdetés

Az elmúlt év novemberében induló „Gasztronómiával a közösségekért” című pályázat első eseményére került sor nemrég a Kemencés Egyesületnél. A rendezvényen a járvány miatt, betartva az egészségügyi szabályokat, mindössze 10 fő vehetett részt.

A szervezet célkitűzése, hogy a gasztronómián keresztül erősítse a helyiekben az identitástudatot és így fejlessze a helyi közösséget. A program során bevonjuk a hátrányos helyzetűeket, megismertetjük a közösséggel a helyi termelőket és vállalkozókat, valamint összekapcsoljuk a civil és a gazdasági szektorokat – tájékoztatott Schmelz Gézáné, a Kemence Egyesület elnöke.

Az egyesület már nagyon várja, hogy a nagyközönség előtt is mielőbb megnyithassák kapuikat. A jó idő beköszöntével szabadtéren szeretnék megszervezni a Fánk kavalkádot, mind több résztvevővel.

A projekt részét képezi egy, az ételérzékenységben szenvedők számára készülő étrend is, helyi termelők bevonásával. A további tervek szerint még egy komáromi receptkönyv kiadása is megvalósulhat. A programsorozat főzőversennyel zárul majd.

Néhány héten belül elkészül a Kemence Egyesület weboldala, ahol az érdeklődők minden információt megtalálhatnak.

 

komarom.hu

hirdetés
Previous articleRidikül 1500 – ünnepel a közmédia női talkshow-ja
Next articleA Rüdiger-tó jegén gyakorlatoztak a tűzoltók