HAZA HÍR-MIX Évadnyitó a Komáromi Jókai Színházban

Évadnyitó a Komáromi Jókai Színházban

1397
hirdetés

evadnyito3Bár már napok óta folynak Az ügynök halála próbái, ma hivatalosan is elindult a Komáromi Jókai Színház 64. színházi évada.

A hivatalos évadnyitóra 2016. augusztus 30-án Vasmacska Stúdiószínpadon került sor, délelőtt 11:00 órakor. A társulati ülésen részt vettek a sajtó képviselői is.

Elsőként a színház igazgatója, Tóth Tibor üdvözölte a színház alkalmazottjait, illetve a média képviselőit, majd rövid eszmefuttatásában a minőségi kultúra meghatározásának nehézségeiről beszélt. „Hogyan határozza meg magát 2016-ban egy közép-európai, határon túli, felvidéki, magyar, a szlovák és a magyar kultúra perifériáján lavírozni próbáló kulturális intézmény?” – teszi fel a direktor a kérdést. A válaszadás épp olyan bonyolult, mint meghatározni közönségünk összetételét, igényeit, elvárásait. Mégis minden egyes nézőt nagy szeretettel és színházba vetett hittel várunk – fogalmazott a direktor.

evadnyito7Rövid prezentációval összekötött évadismertetőjében elmondta mi vár ránk a 2016/2017-es évadban: ismertette a színház új bemutatóit, valamint a bérletrendszer sajátosságait.

A művésztársulat új társulati taggal nem bővül, Holocsy Katalin anyasági szabadsága után visszatér a színpadra, elsőként meseelőadásunkban (Nyolckor a bárkán) láthatják nézőink.

Tóth Tibor beszámolt a színház kísérőrendezvényeiről is: a tantermi színházi projekttől kezdve a bemutatókhoz rendelt képzőművészeti tárlatokig. A Vasmacska Filmklub a felújított Tatra Mozival együttműködve folytatja tevékenységét.

A szakmai és kulturális program mellett Dobai Tibor, a színház gazdasági igazgatója tájékoztatta a színház alkalmazottait a gazdasági beruházások helyzetéről. S bár 2008 óta a normatív támogatás emelésére sajnos nincs lehetőség, mégis történt előrelépés gazdasági ügyekben. Nyitra Megye Önkormányzata 13 százalékos béralap-rendezéssel járult hozzá az intézmény működéséhez.

 

A KOMÁROMI JÓKAI SZÍNHÁZ

2016/2017-ES SZÍNHÁZI ÉVADÁNAK ÚJ BEMUTATÓI

 

Arthur Miller:  Az ügynök halála (dráma)

Székely Csaba: Bányavakság (tragikomédia)

– a Komáromi Jókai Színház és a Kassai Thália Színház közös produkciója

Ibsen: A nép ellensége (színmű)

William Shakespeare: Rómeó és Júlia (tragédia)

Heltai Jenő: Naftalin (zenés vígjáték)

 

Ulrich Hub: Nyolckor a bárkán (zenés mesejáték)

 

Kathrine Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen (levéldráma)
Tel.: +421 (35) 7908 113
Fax.: +421 (35) 7908 142
E-mail: ozgyin.erika@jokai.sk, tiket@jokai.sk

www.jokai.sk

 

hirdetés
Previous articleMegújult a Selye János Gimnázium sportpályája
Next articleHagyományőrzés az Igmándi erődben