HAZA BELFÖLD Európai üdvözlet az MKP-nak

Európai üdvözlet az MKP-nak

1087
hirdetés

41619 Wilfried Martens, az Európai Néppárt elnöke levélben, Joseph Daul  európai parlamenti frakcióvezető pedig videóüzenettel köszöntötte a 15 éves MKP ünnepi kongresszusát.
Martens levelében megállapítja: „Az MKP a megalakulása óta jelentős szerepet játszott abban, hogy Szlovákia megszabadult a Vladimír Mečiar nevével fémjelzett önkénytől, vagy másképpen fogalmazva – és Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter híres hasonlatával élve -, kiszabadul az „Európa szívében tátongó fekete lyukból”. Az MKP ezzel párhuzamosan hozzájárult Szlovákia európai és az észak-atlanti integrációjának sikerességéhez. Ebben a folyamatban az Európai Néppárt mindvégig Önök mellett állt és teljes támogatásáról biztosította Önöket. (…)
Ne áltassuk magunkat azzal, hogy a populista Robert Fico ma kisebb veszélyt jelent, mint amilyet Vladimír Mečiar jelentett 1998-ban. Meggyőződésem, hogy ez a veszély ma nagyobb, mint akkor volt. Ma Fico érdemi kihívás nélkül, kényelmes többséggel képes kormányozni, miközben folyamatosan rombolja azokat a reformokat, amelyeket kormányaink oly keservesen nehéz munkával vittek sikerre. Szlovákia nem engedheti meg magának e pozitív reformok eredményeinek további leépítését, és az ebből következő cselekvésben az MKP-nak is szerepe kell legyen. (…)
Az MKP pótolhatatlan szerepet játszik a Dél-Szlovákiában élő magyar közösség életében. Azt gondolom, hogy az Európai Néppárt tagpártjaival együttműködve Önök sikeresek lesznek a november 9-i megyei választásokon. A legjobbakat kívánom Önöknek a választási kampányt illetően, és reményeim szerint az ősz nagyszerű eredményeket hoz Szlovákia számára, mint ahogy 2014 májusa is Európa számára.
Emlékezetes ünnepi kongresszust kívánok, és állok rendelkezésükre a további együttműködést illetően.”

Joseph Daul videóüzenetében visszaemlékezett Az MKP szerepére az EU-tagsággal kapcsolatos népszavazás sikerében, valamint a Lisszaboni Szerződés ratifikálásában is. A megyei választásokhoz sok sikert kívánt az MKP jelöltjeinek, és külön Berényi József megyei elnökjelöltnek:

felvidek.ma

hirdetés
Previous articleSzíria – NATO: fontos lépés az amerikai-orosz megállapodás
Next articleProblémák nélkül halad a Costa Concordia egyenesbe hozása