HAZA SPORT Európa-liga: Győrben játszhatja hazai meccseit a Slovan?

Európa-liga: Győrben játszhatja hazai meccseit a Slovan?

921
hirdetés

Napokon belül kiderül, hogy az európai kupaporondra kijutó Slovan labdarúgócsapata, hol játssza majd hazai mérkőzéseit az Európa-ligában – saját pályája, a Pasienky-stadion ugyanis nem felel meg az UEFA szigorú kritériumainak. Lehetőségként az is felmerült, hogy a szlovák bajnok győri „száműzetésbe” vonul.

Mint ismert, a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Slovant azzal a Bate Boriszovval sorsolták össze, aki az előző körben a magyar bajnok Debrecent búcsúztatta. A pozsonyi 1-1 után a fehérorosz bajnok hazai pályán 3-0-ra lépte le a Slovant, amelynek ezzel szertefoszlottak a BL-csoportkörről szőtt álmai.
A szlovák bajnok azonban vigasztalódhat: a BL harmadik selejtezőköre (ez már a párharc előtt világos volt) őszi Európa-liga szereplést ért. Négy év után tehát újra ott lesz a Slovan valamelyik rangos európai kupa csoportkörében, kérdés azonban, hogy hol játssza majd hazai mérkőzéseit.
Ugyanis a Pasienky-stadion, ahol a Slovan hazai meccseit rendezik, nem felel meg az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kritériumainak. Eddig azonban valahogy mindig szemet hunytak a Pasienky hiányosságai felett – ebben bíznak most is a Slovannál. A klubhoz a napokban érkeznek meg azok az UEFA-bizottsági tagok, akik majd döntenek kérdésben. Az mindenestre sokat sejtet, hogy az UEFA honlapján egyedül a Slovan neve mellett nincs feltüntetve az a stadion, ahol majd a hazai találkozóira sor kerül.
Ha az UEFA a Slovan számára kedvezőtlen döntést hoz, akkor a csapatnak utaznia kell: a legkézenfekvőbb az volna, ha csak Zsolnáig, ahol alkalmas stadion várna a csapatra. A lehetőségről azonban, hogy a legnagyobb hazai riválisuk otthonában játsszanak, érthető módon hallani sem akarnak a pozsonyiak, így az is felmerült, hogy a Slovan átlépve az országhatárt „száműzetésbe” vonul. Ebben az esetben – a földrajzi közelség okán – Bécs és Győr jöhet szóba. A magyar várost egyes szlovák lapok a legvalószínűbb lehetőségként tálalják, hozzáteszik ugyanakkor, hogy a „győri forgatókönyv” csak abban az esetben válna időszerűvé, ha a Slovan valóban kedvezőtlen híreket kapna az UEFA-tól.
A szlovák bajnokcsapat hivatalos oldalán igyekszik elejét venni a találgatásoknak. A honlapon leszögezik, intenzív tárgyalásokat folytatnak a klub vezetői az UEFA illetékeseivel a csapat hazai mérkőzéseinek helyszínéről. A döntés – mint írják – a következő napokban megszületik.
Az idő ugyanakkor sürget, a Slovan szeptember 18-án a svájci Young Boys ellen, idegenben kezdi meg szereplését az EL csoportkörében, majd október 2-án az SSC Nápolyt fogadja. A Slovan vendégül látja még október 23-án a prágai Spartát, valamint november 27-án a Young Boyst.

lm, Felvidék.ma

hirdetés
Previous article6. Mihály-napi vásár, Táltos-nap, Lóvoda-nap
Next articleEndrei Judit: Nem hiányzik egy férfi