Kezdőlap HÍR-MIX Európa legkiválóbb borai Komáromban

Európa legkiválóbb borai Komáromban

668
MEGOSZTÁS

Hangulatos zene, díjnyertes borok, a régió legjobbnak számító pincéi, gasztronómiai különlegességek, autentikus helyszín és a szokásos közvetlen hangulat – ezzel köszönti az őszt szeptember 14-16. között a Komáromi Borkorzó.

Idén a megszokottnál is színesebb felhozatallal várja vendégeit a Duna-parti város szeptember harmadik hétvégéjén a Klapka téren. A borok eddig nem látott változatos kínálata miatt nem véletlen az új mottó: A Monarchia ízei. Összesen ugyanis 7 ország 11 kiváló borászata lesz jelen a Kárpát-medencéből és környékéről.

NEM KELL LONDONIG MENNI

A teljesség igénye nélkül néhány a vendégborászatok közül: egy 40 éves családi pincészet Európa legjobb Rajnai rizlingjeivel a Németország egyik leghíresebb borvidékének számító Mosel régióból; egy alsó-ausztriai kastélypincészet, amelyik az Év Bortermelője volt 2006-ban hazájában; vagy éppen a 2010-ben a világ legjobb fehérborát készítő pincészet Erdélyből – borukat még Gordon Ramsey is felvette a londoni éttermének kínálatába, remélhetőleg most Komáromban is kóstolható lesz.

HAZAI ÍZEK

Természetesen nem maradhatnak el a hazai, főleg környékbeli népszerű borászatok sem, mint a kürti Kasnyik Családi Pincészet, a gútai Georgina, a komáromi Bott Frigyes, vagy éppen a Borkorzón most először résztvevő helembai Világi Winery.

Ételben sem lesz hiány: helyi árusok kínálják majd a harapniválót az italok mellé. Szombat reggel pedig Jókai-bableves főzőverseny kerül megrendezésre a Tiszti-pavilon melletti Anglia parkban, aki kóstolni szeretne, mindenképpen látogasson el oda is.

ZENE ÉS TÁNC

A zenei kínálat pedig megfelelő hátteret biztosít az ízek élvezetéhez: pénteken Takács Nikolas & Zolbert, szombaton pedig Emma Drobná a húzónevek, de fellép a két nap során még az MTB – Maiden Tribute Band, a Zsapka-Emmer duó,  az Aylen’s Fall Acoustic, Petra Börnerová, a Vidám Fiúk, vasárnap délután pedig Kovács József és Zenekara szórakoztatja a nagyérdeműt.

Bővebb információ a rendezvény honlapján illetve a Facebook-on:

http://komarno.sk/korzo/

https://www.facebook.com/KnKorzo/

hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..