HAZA BELFÖLD Erősödik a magyar vonal a parlamentben?

Erősödik a magyar vonal a parlamentben?

753
hirdetés

Július elsején Vörös Péter személyében új képviselő érkezik a Most-Híd parlamenti frakciójába. A párt magyar vonalát kívánja erősíteni, fogalmazta meg a közösségi hálón.
Kedden öt új képviselő teszi le esküjét a törvényhozás épületében, az Európai Parlamentbe távozók helyét foglalják el a padsorokban.
Ivan Štefanecet (SDKÚ-DS) Eugen Jurzyca, Branislav Škripeket (OĽaNO) Jana Šípošová, Richarda Sulíkot (SaS) Jana Kiššová, Jana Žitňanskát (független, az EP-választásokon a Nova színeiben indult) Jozef Bobík (KDH), Nagy Józsefet (Most-Híd) Vörös Péter váltja.
Egy hét leforgása alatt másodszorjára változik a Solymos László vezette frakció összetétele: a múlt kedden, június 24-én Andrej Hrnčiar búcsúzott el Bugáréktól és a parlamenttől is, és a listán következő Pfudntner Edit nem ült a helyére, hanem függetlenként folytatja, hangsúlyozva, hogy a magyarság érdekeit kívánja érvényesíteni munkája során.
Hasonlóan „nemzetien” vélekedik Vörös Péter is, akinek korábban szintén voltak nézeteltérései a pártvezetéssel, de kedden ő beül a Most-Híd frakciójába.
„Ugyanott szeretném folytatni, ahol 2012-ben abbahagytam. Mindenkinek világos, hogy számomra a magyarság ügye és a kisebbségi jogaink melletti határozott és egyértelmű kiállás mindig is kulcsfontosságú volt. Úgyhogy én a Híd frakciójában továbbra is a magyar vonalat kívánom erősíteni. Meggyőződésem, hogy olyan politikát kell képviselnünk és folytatnunk, amely, ha lépésről lépésre is, de halad, az elkövetkező két évben ebben az irányban kell politizálnunk” – nyilatkozta a komáromi illetőségű politikus a Facebook-oldaláról elérhető hangfelvételen.
Vörös úgy véli, igazán hathatósan politizálni, a választókért tenni csak kormánypozícióból lehet, tehát arra kell felkészülni, hogy a 2016-os választásokon leváltsák a jelenlegi kormányt. „A magyaroknak pedig ott kell lennie a következő kormányban.” Rámutat, hogy Dél–Szlovákia-szerte komoly problémák vannak, magas a munkanélküliség, tennivaló tehát akad bőven. Ebben a helyzetben elsősorban az önkormányzatokra, a polgármesterekre számít. „Meggyőződésem, hogy jelenleg ők a mi bástyáink” – jelentette ki.
Vörös pozitív példaként azt az ötközségi összefogását említette, amelynek eredményeképpen megépül a Komárom és Karva közötti kerékpárút. Ő is az önkormányzatokon keresztül igyekszik majd segíteni az embereken, s a komáromi régió hangját is erősíteni kívánja a parlamentben.
„Elsősorban a komáromi kormánypárti képviselőnek kellene komolyabb lépéseket tennie mind a városban, mind a járásban, de nincs tudomásom róla, hogy e téren bármi is történt volna” – szögezte le a politikus.

BA, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMéltók Kaszás Attila szellemi hagyatékához
Next articleVégső búcsút vettek Grosics Gyulától