Kezdőlap RÉGIÓ ERŐD-RIDE Kerékpár terepverseny az erődben

ERŐD-RIDE Kerékpár terepverseny az erődben

224
MEGOSZTÁS

Hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Monostori erőd az extrém kerékpáros verseny, az Erőd ride előtt. Az eseményt az immár saját egyesülettel rendelkező Street Genarations csapata szervezte. A résztvevőknek a kupák mellé az esemény főtámogatója, a budapesti Bringa Bár ajándékot is adott.

ERŐD RIDE– Évről évre nő az érdeklődés a verseny iránt, tavaly 25, idén 27 nevezőnk volt. Külön kérésre női kategóriát indítottunk. Az egyesületünk bringásai most nem versenyeztek, ők szervezőként működtek közre, de jöttek Kőszegről, Budapestről és a Felvidékről is – tudtuk meg a Street Generations csapatának vezetőjétől, Buzás Tamástól.

A kerékpárosok számára az Erőd ride kihívásokkal teli verseny. A terepviszonyok igen változatosak, van macskakő, fahíd, homokos, füves, betonos terület, a legizgalmasabb szakasz azonban a kazamatákon át vezet. Itt az első kör után akkora a por, hogy szinte alig látni valamit. De pont ez adja a megmérettetés varázsát.

A versenyzők egy órát kapnak arra, hogy a lehető legtöbbször teljesítsék a 2,75 kilométeres pályát. Egy kört átlagban 12-13 perc alatt lehet befejezni. Tavaly rekordot állított az egyik versenyző, aki 9 perc 10 másodperces időt tekert – mondta Buzás Tamás, aki hozzátette, az Erőd ride versenyzői sportszerűségből is jelesre vizsgáztak, hiszen mindenki türelmesen várt, amíg egy defektes kerékpárt megjavítottak.

KOMAROM.HU

hirdetés