HAZA RÉGIÓ ERŐD-RIDE Kerékpár terepverseny az erődben

ERŐD-RIDE Kerékpár terepverseny az erődben

990
hirdetés

Hetedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Monostori erőd az extrém kerékpáros verseny, az Erőd ride előtt. Az eseményt az immár saját egyesülettel rendelkező Street Genarations csapata szervezte. A résztvevőknek a kupák mellé az esemény főtámogatója, a budapesti Bringa Bár ajándékot is adott.

ERŐD RIDE– Évről évre nő az érdeklődés a verseny iránt, tavaly 25, idén 27 nevezőnk volt. Külön kérésre női kategóriát indítottunk. Az egyesületünk bringásai most nem versenyeztek, ők szervezőként működtek közre, de jöttek Kőszegről, Budapestről és a Felvidékről is – tudtuk meg a Street Generations csapatának vezetőjétől, Buzás Tamástól.

A kerékpárosok számára az Erőd ride kihívásokkal teli verseny. A terepviszonyok igen változatosak, van macskakő, fahíd, homokos, füves, betonos terület, a legizgalmasabb szakasz azonban a kazamatákon át vezet. Itt az első kör után akkora a por, hogy szinte alig látni valamit. De pont ez adja a megmérettetés varázsát.

A versenyzők egy órát kapnak arra, hogy a lehető legtöbbször teljesítsék a 2,75 kilométeres pályát. Egy kört átlagban 12-13 perc alatt lehet befejezni. Tavaly rekordot állított az egyik versenyző, aki 9 perc 10 másodperces időt tekert – mondta Buzás Tamás, aki hozzátette, az Erőd ride versenyzői sportszerűségből is jelesre vizsgáztak, hiszen mindenki türelmesen várt, amíg egy defektes kerékpárt megjavítottak.

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleAz európai hadsereg létrehozásáról akar tárgyalni Ficóval a cseh kormányfő
Next article50 éves a Komáromi Kamarazenekar