HAZA BELFÖLD EP-választás24: Beňová örül az eredménynek, Blaha óriási sikernek tartja

EP-választás24: Beňová örül az eredménynek, Blaha óriási sikernek tartja

225
hirdetés

Monika Beňová, a Smer-SD EP-képviselője örül, hogy pártja több EP-mandátumot szerzett, mint az előző választáson, Ľuboš Blaha (Smer-SD) óriási sikernek tartja az eredményt – mindketten a közösségi hálón számoltak be erről.

FOTO TASR – Ján Krošlák

„A 15 mandátumból tehát valószínűleg 5-öt szereztünk meg, ami kettővel több, mint 2019-ben” – jelentette ki Beňová. Feltételezése szerint így Blaha, Erik Kaliňák, Judita Laššáková és Katarína Roth Neveďalová is a kollégája lesz az EP-ben.
„Ez óriási siker és hatalmas előrelépés 2019-hez képest” – kommentálta a várhatóan öt képviselői helyet Blaha, a Smer-SD alelnöke, és köszönetet mondott a választóktól kapott erős felhatalmazásért. „Teljes elszántsággal indulok Brüsszelbe, harcolni Szlovákiáért” – jelentette ki.
Beňová elismerte a választási becslés eredményét és gratulált a győztes Progresívne Slovenskonak (PS), Blaha szerint viszont ez pürrhoszi győzelem a „progresszíveknek”. „Az összes szlovákiai EP-mandátumot tekintve a PS kisebbségben lesz” – tette hozzá.
Az európai parlamenti választás végleges eredményeit és a részvételi adatokat vasárnap 23 óra után teszik közzé, miután az Európai Unió valamennyi országában lezárult a szavazás. Az eredményeket a www.volbysr.sk oldalon hozzák nyilvánosságra. Az eredményeket a választási bizottság sajtótájékoztatón erősíti meg hivatalosan. Előzetes eredményeket addig nem tesz közzé a Statisztikai Hivatal.

TASR

hirdetés