HAZA KÜLFÖLD Eltűnt egy utasszállító Ázsiában

Eltűnt egy utasszállító Ázsiában

1026
hirdetés

illusztrA gép Indonéziából tartott Szingapúr felé, amikor a tenger felett nyoma veszett. Cikkünket folyamatosan frissítjük!

Az Air Asia járatával közép-európai idő szerint vasárnap hajnalban fél egykor vesztett el a kapcsolatot a jakakartai légi irányítás. Az QZ 8501-es járat Surabayából Szingapúrba tartott, és közép-európai idő szerint 1.30-kor kellett volna megérkeznie. A géppel a felszállás után 42 perccel veszett el a kapcsolat, amikor vélhetőleg a Jávai-tenger fölött, Kalimantan (Borneó) és Jáva között járt.

Az Air Asia a Facebook-oldalán közölte: a gépen 155 utas volt (köztük 16 gyerek és egy csecsemő), valamint a hétfős személyzet. Az utasok nagy része indonéz, valamint hat külföldi (3 dél-koreai, egy szingapúri, egy malajziai és egy francia). A légitársaság elmondása szerint a pilóta útvonalváltoztatást kérvényezett a rossz időjárás miatt, mielőtt a gép eltűnt. Az utasszállító a indonéz légi irányítás alatt volt, amikor nyoma veszett, és jelenleg az indonéz hatósádgok irányítják a kutatást és mentést.

A CNN cikke szerint erős viharok volt a tenger felett, ahol a gép eltűnt. A hírtelevízió szakértőjének közlése szerint az Air Asia „nagyon jó” biztonsági mutatókkal rendelkezik.

Hír24

fotó: illusztráció

hirdetés
Previous articleHyundai ix20 1.6 MPI/LPG Style: 1100 kilométeres akciórádiusz!
Next articleAkár Komárom költségvetése is összeomolhat?