Kezdőlap DUNATÁJ Eltékozolt négy esztendő…

Eltékozolt négy esztendő…

1494
MEGOSZTÁS

A közelgő önkormányzati választások a jelenlegi polgármester, illetve a testület munkáját is értékelik

Négy évvel ezelőtt, amikor Stubendek László megnyerte a polgármester-választást, azok, akik rá szavaztak, joggal bíztak abban, hogy beváltja választási ígéreteit, rendet csinál a városban és a városi cégek gazdálkodásában. Ehelyett azt tapasztalhatták, hogy az új polgármester elégedetten hátradőlt a székében és a helyettesére bízta a város irányítását.

Minden polgár, aki figyelemmel kíséri a város életét, eldöntheti, hogy Komárom az elmúlt négy évben valóban olyan mértékben fejlődött, mint azt az említettek ígérték és ahogy most értékelik saját maguk munkásságát. Akik kételkedtek ebben, azok a Komáromi Lapokból megtudhatták, hogy „Komáromban beindult egy pozitív fejlődés”, valamint azt is, hogy négy éve feketelistáról indult a ciklus: csőd szélén álló városi cégekkel és elhanyagolt létesítményekkel. Feketelista nincs, a többi viszont maradt… A városi cégekben nem történt jelentős változás, a létesítmények állapotáról meg inkább ne is beszéljünk. A vízmű gazdasági állapota továbbra is ingatag és a jövőben is forrásokat fog elvonni a várostól, ahogy azt a gazdasági átvilágításról szóló jelentésben olvasható. A Comorra Servis az utolsó négy évben képtelen volt megoldani a termálvízből kinyert gáz felhasználását, nem is beszélve a mai napig nem tisztázott parkolóórákra kiírt közbeszerzésről. A pár hete tartott sajtókonferencián kérdésünkre Stubendek László azt válaszolta, hogy a gáztalanító berendezés bizonyos szempontból működik, de a mai napig még csak üzembe sem helyezték. Talán ez az egyik legjellemzőbb az utóbbi négy év történéseire: semmitmondó frázisokat puffogtatni és a valóságot csúsztatásokkal szépíteni, bízva abban, hogy az idő majd mindent megold. Ez a megalkuvó, kényelmes magatartás jellemezte Stubendek László elmúlt négy évét. Ha valaki figyelemmel kíséri a testületi üléseket, láthatja hogy a polgármester nem vezeti az ülést, csak levezeti, majd utat enged a parttalan vitáknak, melyek miatt egy ülés három napig is tart.

Végezetül idéznénk Stubendek László néhány választási ígéretét:

* Új befektetők idevonzásához belépünk a német és osztrák ipari
és kereskedelmi kamarákba
* Bevezetjük a komáromi termékvédjegyet és pénzt (komáromi korona)…
* Egy órára ingyenessé tesszük a parkolást mindenki számára.
*…létrehozzuk a Várcentrumot… fejlesztjük az elhanyagolt városi fürdőt … az Öreg és Újvár mellett is kikötőt hozunk létre…
Döntse el az olvasó, hogy ezekből mi valósult meg…

Stubendek László sikeresnek értékeli az elmúlt négy évet és folytatni akarja az eddigi munkáját a Keszegh Béla köré csoportosult függetlenek csoportjában, ezzel is bizonyítva, hogy az elmúlt négy év kettejük közös négy éve volt.

Elpazarolt négy év…

DUNATÁJ HETILAP 41/2018

 

hirdetés