HAZA BELFÖLD Elraboltak egy magyar kislányt édesapja otthonából a szlovákiai Ajnácskőn

Elraboltak egy magyar kislányt édesapja otthonából a szlovákiai Ajnácskőn

751
hirdetés

Édesapja otthonából elrabolt egy négyéves magyar kislányt két ismeretlen férfi a rimaszombati járásban lévő Ajnácskő (Hajnacka) községben – közölte az MTI-vel Mária Faltániová, a besztercebányai megyei rendőrkaptányság szóvivője pénteken.

Tájékoztatása szerint a szlovák rendőrség által emberrablásként vizsgált ügy hátterében feltételezhetően családi viszály áll.
Egy 30, illetve egy 50 év körüli férfi csütörtökön reggel hét óra tájékában behatolt az Ajnácskő községben lévő családi házba, ahonnét az apa tudta és jogerős bírósági végzés nélkül magukkal vitték a gyermeket. A magyar állampolgárságú kislányt, N. Katalin Krisztinát egy magyar rendszámú fehér furgonban hurcolták el.
Az ügyben emberrablás és magánlaksértés miatt indított nyomozást a szlovák rendőrség, amely már felvette a kapcsolatot a magyar partnerszervezettel.
Hunyák József, Ajnácskő polgármestere az üggyel kapcsolatban az MTI-nek elmondta: az apa szüleivel él abban a házban, ahonnét a gyermeket a két férfi engedély nélkül elvitte. A helybeli, szlovák állampolgárságú édesapa egy időben Magyarországon élt. A polgármester megjegyezte: a mostani „gyermekrablás” nem az első eset volt, úgy tudja, már egy évvel ezelőtt is történtek hasonló „nézeteltérések”, amelyeknek hátterében feltételezhetően az áll, hogy a szülők nem tudtak megegyezni a gyermekelhelyezés kérdésében.

MTI

hirdetés