HAZA BŰNÜGY Előzetes letartóztatásban marad Dušan D., a pozsonyi gázoló

Előzetes letartóztatásban marad Dušan D., a pozsonyi gázoló

766
hirdetés

Előzetes letartóztatásban marad Dušan D., aki tavaly Pozsony belvárosában tragikus közlekedési balesetet okozott. Erről zárt ülésen döntött pénteken a Pozsonyi I. Járásbíróság bírója. A döntés nem jogerős, Dušan D. panasszal élt, a panaszáról a Pozsonyi Kerületi Bíróság hoz döntést – tájékoztatott Pavol Adamčiak, a pozsonyi bíróságok szóvivője.

FOTO TASR – Dano Veselský

„A Pozsony I. Járásbíróság a vádirat benyújtása után döntött a gyanúsított őrizetbe vételéről, mert az indoklás szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy további bűncselekményeket követhet el” – mondta a szóvivő.
Dušan D. elmondta, panaszt tett a döntés ellen, a panaszról a Pozsonyi Kerületi Bíróság dönt.
Jiří Kučera, Dušan D. jogi képviselője nem hiszi, hogy védence ismételten bűncselekményt követne el. Utalt a szakértői vizsgálatra, amely szerinte bebizonyította, hogy Dušan D. nem alkoholfüggő. Az ügyvéd kijelentette, védence rendezett életet élt. „Dolgozott, és ez a tragikus eset botlás volt feddhetetlen életében, ami sajnos nagyon tragikus következményekkel járt” – tette hozzá Kučera.
Március végén a Pozsonyi Kerületi Ügyészi Hivatal ügyésze vádat emelt Dušan D. ellen nem előre megfontolt szándékkal elkövetett általános veszélyeztetés miatt. Ha a bűnössége bebizonyosodik, a büntető törvénykönyv szerint 20-tól 25 évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélhetik. A Pozsony I. Járásbíróság szenátusa június 8-ra tűzte ki a főtárgyalás időpontját.
Dušan D. tavaly október 2-án késő este ittasan vezetett, és a Pozsony központjában levő Zoch utcai buszmegállóban várakozó emberek közé hajtott. A balesetben öten meghaltak és többen megsérültek.

TASR

hirdetés
Previous articleVisszavágtak a komáromi „ördögök“
Next articleŐrizetbe vettek három férfit, akik egy illegálisan kilőtt medvét szállítottak