HAZA BULVÁR Előzetes letartóztatásba került Galambos Lajos és két társa

Előzetes letartóztatásba került Galambos Lajos és két társa

859
hirdetés
Budaörs, 2015. szeptember 24. A lopás és vesztegetés gyanúja miatt õrizetbe vett Galambos Lajost, mûvésznevén Lagzi Lajcsi zenészt 2015. szeptember 24-én rendõrök kísérik a Budaörsi Járásbíróságra, ahol elõzetes letartóztatásáról döntenek. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Budaörs, 2015. szeptember 24.
A lopás és vesztegetés gyanúja miatt õrizetbe vett Galambos Lajost, mûvésznevén Lagzi Lajcsi zenészt 2015. szeptember 24-én rendõrök kísérik a Budaörsi Járásbíróságra, ahol elõzetes letartóztatásáról döntenek.
MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Budaörsi Járásbíróság azt a három embert, aki az alapos gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai appartmanparkban éveken át méretlenül vételezte az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegette az ellenőröket – tájékoztatott a döntésről Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője. Az MTI úgy tudja, hogy az ismert zenészről, Galambos Lajosról (művésznevén Lagzi Lajcsiról), a feleségéről, valamint a zenészhez köthető appartmanparkot üzemeltető cég vezetőjéről van szó.

    Gyugyi Csilla közölte: a Komárom-Esztergom megyében történt eset vizsgálata elfogultság bejelentése miatt került a Budaörsi Járási Ügyészséghez, amely lopással és vesztegetéssel vádolja az érintetteket.
    Az ügyészségi szóvivő elmondta, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint az egyik gyanúsított egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek.
    A mocsai házban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban pedig több mint öt év alatt 3,5 millió és 30 millió forint közötti összegű kárt okoztak a szolgáltatóknak.
    Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban, és mivel a bűnügy két mostani gyanúsítottja attól tartott, hogy észreveszik és jelentik az illegális bekötést, több százezer forint készpénzt adott nekik. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében a gyanúsítottak által kértnek megfelelően vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, és ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzésekor is.
    A járásbíróság – mivel okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, így kivonva magukat a büntetőeljárás alól és fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is – harminc napra elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A határozat ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.


MTI

hirdetés
Previous articleJárási Gyermek- és Nyugdíjas-horgászverseny Gútán
Next articleTüntetés Komáromban: Kiállás iskoláinkért