Kezdőlap GAZDASÁG Elköltöztetik a Citroën C3 Picasso gyártását Nagyszombatból

Elköltöztetik a Citroën C3 Picasso gyártását Nagyszombatból

474
MEGOSZTÁS

picSpanyolországba költöztetik a Citroën egyik kulcsmodellje, a C3 Picasso gyártását a PSA Peugeot Citroën nagyszombati gyárából – közölte a konszern párizsi központjának megerősítésére hivatkozva a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti lap csütörtökön.

A szlovák lap értesülése szerint a Citroën C3 Picasso modelljének gyártását, amely a PSA nagyszombati gyárában készült gépkocsik mintegy harmadát teszi ki, a spanyolországi Zaragozába, a General Motors helyi Opel gyárába költöztetik át 2016-tól. A gyártás átköltöztetésének hátterében a PSA és a General Motors között tavaly megkötött együttműködési megállapodás áll.
A Citroën C3 Picasso modellje a PSA nagyszombati gyárában készülő három kulcsmodell egyike, tavaly Nagyszombatban 55 ezer darab készült belőle. Az autógyár gyártósorairól a tavalyi évben összesen 285 ezer gépkocsi gördült le.
A HN úgy tudja: a C3 Picasso gyártásának elköltöztetése nem von maga után elbocsátásokat, ugyanis a felszabaduló gyártókapacitást más, vélhetően egy Opel modell gyártásával foglalják le. Ezt az értesülést a PSA nagyszombati gyárának vezetése egyelőre nem kívánta kommentálni.
A PSA 700 millió eurós beruházással épült nagyszombati gyárában 2006-ban indult meg a sorozatgyártás. A gyár éves gyártókapacitása mintegy 300 ezer gépkocsi, a cég Nagyszombatban mintegy 3200 alkalmazottat foglakoztat.
http://hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy-117/zistenie-hn-c3-picasso-odide-z-trnavy-584461#

MTI

hirdetés