HAZA HÍR-MIX Elképesztő zenei felhozatal a naszvadi Tűzvirágon

Elképesztő zenei felhozatal a naszvadi Tűzvirágon

786
hirdetés

boneym-lizmitchellMájus 30-tól június 8-ig Naszvad újra a régió fesztiválközpontjává válik. A Tűzvirág – Művészetek Hete (http://www.tuzvirag.sk) szervezői évről évre magasabbra állítják a képzeletbeli mércét, ami a közönség számára egyet jelent a nagy nevű, sok esetben világhírű előadók koncertjeivel. A zenei felhozatal idén igazi csemegéket tartogat. Lássuk hát, mikor és ki lép a naszvadi nagyszínpadra, valamint kik zenélnek majd a Blues Kocsmában (Kelt Garden vendéglő) az idei Tűzvirágon.

A fesztiválnyitó estén, május 30-án az igazi kedélyjavító, mulatós zenéé lesz a főszerep. A Pertu Parti műsorában, a Nóta TV élő televíziós felvételén a színpadra lép Jolly&Suzy, Csocsesz, Sógorok, Postás Józsi, Dankó Szilvia, Szega&Frédo, Éder Gabee, Lugosi Katalin és Bunyós Pityu. A Blues Kocsmába egy teljesen eltérő stílusú előadóművész várja az érdeklődőket. Dinnyés József a történelmet és irodalmat ötvözi akusztikus zenével. Műsorát és stílusát így foglalja össze: „Költők között zenész, zenészek között költő vagyok. Népem egyharmada szülőföldjétől megfosztottan, más népek fennhatósága alatt él. Önmagam veszteném el, ha a világízlést képviselném és elfutnék nemzeti hagyományaim elől.”

Diszkógömb, bakelit, nejloning, trapéznadrág és mikrofonhaj. A diszkókorszak nélkülözhetetlen kellékei. A 70-es, 80-as évek legendás csapata, a BONEY M., élén a fantasztikus hangú Liz Mitchell énekesnővel május 31-én este kilenctől hozza el nekünk a diszkó életérzést. Daddy Cool, Sunny, Ma Baker, Rivers Of Babylon, Rasputin, jól ismert, örök slágerek, melyek még ma is gyakran hallhatók a rádiók és zenetévék műsorán. A koncert után hajnalig tartó retro diszkón bulizhatnak minden idők legnagyobb slágereire, a keverőpultnál Bíró Tamással.

A Tűzvirág elképzelhetetlen néptánc, a népzene és nóták nélkül. A fesztiválhoz szervesen hozzátartozik a Népművészeti kavalkád, melynekneoton-familia elsődleges célja a szórakoztatás és a hagyományos táncok, játékok bemutatása. Június 1-jén, délután 14 órától csodálhatjuk a néptáncosokat, a népviseleteket a nagyszínpadon. A magyar néptánc különlegessége, hogy minden élethelyzetben kiválóan alkalmazható, így kellemessé teszi a sétát a Kézműves vásáron, de a borok- és pálinkák utcájában is. Az egész napos kavalkád ingyenesen látogatható.

Június 6-án este a magyar popzene nagyágyúja, az EMeRTon-díjas NEOTON FAMÍLIA élő koncertjének örülhetünk. Aki már volt Neoton koncerten, az pontosan tudja, hogy hatalmas bulira, jó hangulatra és sok-sok slágerre számíthat. A felfokozott hangulatú közönséget ezen az éjszakán se eresztik szélnek a szervezők, hiszen a koncert után megint retro buli lesz, amiről ezen az éjszakán a Carson zenekar gondoskodik. A blueskedvelőket a Blues Kocsmában nemzetközi fellépőkkel Blues Jam várja.

Június 7-én a szombat estét a nagyszínpadon Deejay Mickey indítja, este tízkor viszont érkezik RYTMUS, szlovák hip-hop előadó, a meghatározó rap csapat, a KONTRAFAKT oszlopos tagja. A nagyszájú rapper koncertje után a keverőpultban személycsere történik és érkezik a csinos Niki Belucci, aki forró nyári house slágerekkel táncoltatja meg a bulizni vágyókat. Június 7-én a Blues Kocsmába Török Ádám & Big Man Band ad koncertet. A blues zene nagyágyúi biztosan nem okoznak csalódást a rajongóknak.

Június 8-án megint egész napos program várja a családokat – reggel kilenctől újra látogatható lesz a Kézművesek Nemzetközi Vására, valamint a Borok és pálinkák udvara. A vasárnap esti jó hangulatot a naszvadi História zenekar alapozza meg. Az est főműsoraként, este kilenckor CARAMEL lép színpadra és élő koncertjével szórakoztatja a nagyérdeműt.

Jegyek a fesztiválra elővételben a Ticketportal (http://www.ticketportal.sk) jegyirodáiban kaphatók.

További információkért látogasson el honlapunkra (http://www.tuzvirag.sk) vagy keressen bennünket facebookon (http://www.facebook.com/tuzviragfestival)!

(x)

 

Videók:

Boney M. – Rasputin

https://www.youtube.com/watch?v=kvDMlk3kSYg

Neoton Família – 220 felett

https://www.youtube.com/watch?v=5sBj6Aqytac

Caramel – Lélekdonor

https://www.youtube.com/watch?v=HYCzzZF70Ys

hirdetés
Previous articleOmega-koncert július 19-én Tatán
Next articleÉlménybomba robban Catherine Gallagherrel Komáromban