Kezdőlap RÉGIÓ Elindult a Zöld Város projekt Dél-Komáromban

Elindult a Zöld Város projekt Dél-Komáromban

191
MEGOSZTÁS

Megújul a Jókai liget zöldfelülete, a környező utcák korszerű burkolatot kapnak, továbbá a Brigetio Gyógyfürdő parkolójának részleges felújítására is sor kerül. A témában január 16-án délután tartott sajtótájékoztatót Czunyiné dr. Bertalan Judit, térségünk országgyűlési képviselője, dr. Molnár Attila polgármester és Nagy Nikolett, a körzet önkormányzati képviselője.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program által kiírt pályázatnak, valamint az önkormányzat saját forrásának köszönhetően a Jókai ligetben hamarosan egy szebb zöldfelületnek örülhetünk majd, modern megjelenést kap a rendezvénytér, sőt zenepavilon és kiszolgáló létesítmény is épül, valamint szabadtéri fitneszeszközöket és további utcabútorokat is kihelyeznek a szakemberek. Megtörténik a környező utcák járdáinak felújítása, valamint a Brigetio Gyógyfürdő parkolójának és bejáratának részbeni átépítése is. Mindezen tervekből is az látható, hogy az önkormányzat elkötelezett a „zöld szemlélet mellett” – fogalmazott a sajtótájékoztatón dr. Molnár Attila polgármester.

Nagy Nikolett önkormányzati képviselő, turisztikai tanácsnok azt hangsúlyozta, hogy a körzetben az elmúlt időszakban számos kiemelt fejlesztés történt, hiszen a Jókai gimnázium teljes energetikai korszerűsítése mellett nemrég elkészült az észak-komáromi Öregvárat modellező tematikus játszótér, felújították a Csillagerődöt, ahová még az idén a Szépművészei Múzeum antik szobormásolat parkja költözik, illetve a Brigetio Gyógyfürdőben jelenleg zajlik egy új beltéri családi élménymedence projektjének előszítése is.

– E fejlesztések, valamint a most indult Zöld Város projekt összességében azt eredményezik, hogy a körzet otthonunk, Komárom kiemelt idegenforgalmi, turisztikai csomópontjává válhat a közeljövőben – tette hozzá Nagy Nikolett.

Czunyiné dr. Bertalan Judit a projektindító kapcsán kifejtette, fontos, hogy Komárom jövőképében a környezethatékonyság és az energiatakarékosság kiemelt helyen szerepelnek.

A sajtótájékoztató végén dr. Molnár Attila polgármester külön kiemelte, hogy a ligetben és annak környékén zajló munkálatok miatt a Komáromi Napok rendezvénysorozat idén kivételesen a Monostori erődbe költözik, ahová rendszeres helyi járatokat indít majd az önkormányzat.

 

komarom.hu

hirdetés