HAZA BELFÖLD Elhunyt Duka-Zólyomi Árpád

Elhunyt Duka-Zólyomi Árpád

1106
hirdetés

Életének 73. évében elhunyt Duka-Zólyomi Árpád nyugalmazott egyetemi tanár, atomfizikus, a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) volt európai parlamenti képviselője – tudatta az MTI-vel az elhunyt családja csütörtökön.

    Duka-Zólyomi Árpád hosszan tartó betegség után hunyt el, végakarata szerint csak legközelebbi szerettei kísérték végső útjára – közölték hozzátartozói.
    Duka-Zólyomi Árpád 1941-ben Pozsonyban született, 1968-ban a Cseh Műszaki Egyetem magfizikai karán diplomázott. Duka-Zólyomi Árpád 1990-től haláláig a legnagyobb szlovákiai magyar kulturális és közéleti szervezet, a Csemadok elnökségi tagja és pozsonyi választmányának elnöke volt. 1991-től a nem sokkal a rendszerváltás után alakult Együttélés politikai mozgalom – amelynek alapító tagja volt – általános alelnökévé választják, 2004-ig volt parlamenti képviselő, 1998-tól a Magyar Koalíció Pártjának képviseletében.     
    A Magyar Közösség Pártjának sajtóosztálya közölte: a felvidéki magyar párt tisztelettel emlékezik az elhunytra, nagyra értékeli a párton belül végzett munkáját, és ezen az úton is őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt minden hozzátartozójának és közeli barátainak.
    „Duka-Zólyomi Árpád halála nagy veszteség a felvidéki magyarság számára, személyében a politikuson kívül egy fontos közéleti szerepet felvállaló és a kultúra terén is jelentős tevékenységet kifejtő ember távozott körünkből” – mondta az MTI-nek a haláleset kapcsán Bárdos Gyula, a Csemadok országos elnöke.

MTI

hirdetés
Previous articleIdén sem vonulhatnak az amcsi autók Észak-Komárom utcáin
Next articleOverdose búcsúzik, a kisöccse bemutatkozik