HAZA HÍR-MIX Elfoglalta hivatalát Branislav Becík, Nyitra megye új elnöke

Elfoglalta hivatalát Branislav Becík, Nyitra megye új elnöke

383
hirdetés

Elfoglalta hivatalát Branislav Becík (Hlas-SD, Sme rodina), Nyitra megye új elnöke, a hétfői alakuló ülésen letette az esküt az 54 megyei képviselői is.

Branislav Becík

A megyei közgyűlésben a Szövetség 18 fős frakciója a legnépesebb, a KDH, az SaS, a Tím Kraj Nitra, a Šanca, a Spolu OD, az ODS, a DS, az OKS és a Za ľudí koalíciójának 14 képviselője van, a Smer-SD-SNS-koalíciónak 6, a Hlas-SD-Sme rodina koalíciójának pedig 5. Emellett 11 független megyei képviselői is van. 10 nő jutott be a megyei közgyűlésbe.

A Szövetség frakciója

Milan Belica távozó megyeelnök beszédében azt hangsúlyozta, utódja erős alapokra építkezhet, és jó gazdasági kondícióban adja át a megyét. „Számomra mindig a polgár volt az első, a polgárt állítottam piedesztálra, minden másnak mellékesnek kell lennie. Úgy vélem, ez sikerült is. A megye jól felkészült, jók az alapok. Bárcsak így folytatná tovább” – jelentette ki Belica.


Becík rámutatott, hogy számos probléma megoldása vár rá és a képviselőkre. „Sokan száznapos türelmi időt kérnek vezető pozícióban, hogy megismerkedhessenek a hivatalukkal. Én nem kérek száz napot, csak néhány hetet, utána tájékoztatok, mit és hogyan kívánunk fejleszteni a megye érdekében. Ami a legégetőbb problémákat illeti, azok az utak, az iskolaügy, az egészségügy, és még számos témát fogunk megnyitni és megvitatni” – jelentette ki Becík.


Megjegyezte, hogy az egyik feladat a megyei hivatal székhelyének létrehozása. „Az alakuló képviselői frakciókkal folytatott megbeszélések során is mindenki szorgalmazta, 21 év után a legfőbb ideje, hogy saját székhelyünk legyen, ahol elhelyezhetjük a megyei hivatalnokokat, akik most három különböző helyen vannak szétszórva Nyitrán. Mindenki támogatja, hogy belevágjunk” – mondta Becík.

TASR

Fotók: V.M. 

hirdetés
Previous articleFelvidéki Magyar Advent Gútán: az összetartozásunkat is jelzi a szeretet és a remény pislákoló lángocskája
Next articleTöbb mint 10 ezer ukrajnai gyerek jár iskolába Szlovákiában