HAZA RÉGIÓ Életek, történetek

Életek, történetek

1190
hirdetés

fullidAz elmúlt héten két szépkorú komáromi asszonyt köszöntött a városvezetés. Dr. Molnár Attila polgármester és Turi Bálint, a körzet képviselője otthonunkban keresték fel a 90. születésnapjukat ünneplőket.

Kovács Elemérné, Marika néni Szent László utcai lakásában, fia és menye társaságában várta a köszöntőket. Megtudtuk, hogy Marika néni móri születésű. Nagycsaládban nőtt fel, négyen voltak testvérek. Évtizedeken keresztül vezette a helyi varrodát. Két unokája van, nagy fájdalma azonban, hogy egyelőre dédunoka még nem érkezett a családba. Marika néni kiváló egészségi és szellemi állapotnak örvend, mind a mai napig kijár a monostori házba, ahol szívesen dolgozgat a veteményesben.

Nagy Lajosné, Viola néni felvidéki, kassai családból származik. Védőnőképzőbe járt, majd Szomódra nevezték ki egészségügyi szolgálatra. Férje lelkész volt, ezért a kommunista diktatúra legsötétebb éveiben számos megaláztatást kellett eltűrnie. Évekig nem engedték, hogy családokat gondozzon, többször zaklatták mondvacsinált okokkal, sőt még az állásából is ki akarták tenni. Mindezek ellenére Viola néni nem tört meg, mindvégig kitartott elvei mellett. Az évek során gyermekei mellett, két unokával is megajándékozta a Gondviselő.
Galéria: Életek, történetek

komarom.hu

hirdetés